ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Ruset sjåfør torpederte politibil under biljakt

Først kjørte han mot kjøreretningen på E18. Deretter gikk ferden gjennom Drammen sentrum før mannen til slutt ble pågrepet ved bruk av pepperspray etter å ha kjørt inn i en politibil.


Alexander Jansen

 25.06.20, kl. 03:14
 04.07.20, kl. 06:33


ANNONSE
ANNONSE

 

RUNDTOM/KOBBERVIKDALEN: Sjåføren, som ifølge politiet er mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand, lot seg med andre ord ikke stoppe frivillig etter å ha fått politiet på hjul natt til torsdag.

Vedkommende er ifølge politiet en lokal kjenning i 40-årene, som er omhandlet for tilsvarende forhold også tidligere. Mannen kjørte en Toyota Hiace, og pådro seg en rekke lovbrudd før han til slutt ble pågrepet etter en dramatisk ferd gjennom bygatene.

Politiet mottok først melding om en bil mot kjøreretningen på E18 ved Brakerøya, før bilen skal ha tatt av motorveien og deretter ble observert med kraftig vingling på Holmenbrua mot Strømsø. 

- Her unndro sjåføren seg kontroll, og kjørte blant annet på rødt lys ut i krysset ved Bjørnstjerne Bjørnsons gate, opplyser operasjonsleder Tore Grindem ved politiet i Sør-Øst til DRM24.

Høy fart

Ferden med flere politipatruljer på hjul gikk deretter retning Kobbervikdalen gjennom Rundtom og ut på Holmestrandsveien. Vitner DRM24 har snakket med som observerte biljakten i 40-sonen på Rundtom beskriver høye hastigheter.

I Kobbervikdalen hadde politiet satt opp en politibil på tvers i veibanen. Her skal ferden ha stoppet, før sjåføren ifølge politiet allikevel forsøkte å komme seg forbi, og deretter kolliderte i politibilen.

- Det ble ikke store skader, men høyre bakdør på politibilen ble trykket inn, sier Grindem. 

Måtte bruke pepperspray

Selv om mannen nå var «bokset» inne og ikke kom seg videre, hadde han ingen planer om å overgi seg frivillig.

- Han var ikke helt medgjørlig, og politiet måtte bruke pepperspray for å få kontroll på han. Ingen personer ble skadet under pågripelsen, sier Grindem. 

Mannen, som var alene i bilen, ble fremstilt på legevakt for blodprøve, og deretter innsatt arresten.

- Det er mistanke om andre rusmidler enn alkohol, sier Grindem.

I tillegg til diverse brudd på veitrafikkloven, ruskjøring, unndra seg kontroll og å motsette seg arrest, må mannen trolig også svare for skadeverk på offentlig eiendom.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE