ANNONSE

SJEKK DEN FANGSTEN: Utstyrt med klatreline og en spesialmagnet som har løftekraft på 300 kilo på hver side, får man dratt opp mye rart.
FOTO: PRIVAT

Ruben (28) dro opp tre sykler og fem sparkesykler fra elva: - Fikk sjokk

Et par timers «magnetfiske» ved bybrua ga litt av en fangst. - Jeg ble overrasket over mye skrot som ligger i elva, forteller Ruben Skarsvåg.


Alexander Jansen

 22.07.20, kl. 21:51
 06.08.20, kl. 20:52


ANNONSE
ANNONSE

 


KLIKK PÅ VINDUET OVER FOR Å SE VIDEO!


DRAMMEN:
 Han og kompisen Erik Myhre (24), begge fra Lørenskog, dro til Drammen for å teste lykken med «magnetfiske» - en ny trend som har blitt populært blant annet i USA og Sverige - og med et helt åpenbart miljøaspekt.

- Det begynte med at jeg så det på Youtube, og nå har jeg det som en deltidsjobb - blant annet for å lage kult innhold til såkalt IRL-streaming på twitch (nettbasert videotjeneste). Men også fordi jeg synes det er OK å bidra til å rydde opp litt rundt omkring, forteller Ruben Skarsvåg (28).

De to er ikke spesielt kjent i Drammen, men hadde med seg en lokal bekjent. Og det tok ikke lang tid før de fikk napp. I et lite område mellom bybrua og Ypsilon på Bragernes-siden, ligger det ifølge Skarsvåg store mengder metallskrot på elvas bunn.

- Sjokkert

- Det var en haug med sykler, handlevogner og annet skrot. Med magnetfiske er man 100% garantert fangst i en eller annen form, men jeg ble personlig overrasket over hvor mye dritt som lå her. Jeg er faktisk ganske sjokkert og anbefaler folk å ta en titt på hva som ligger under vannet, forteller han. 

På under to timer hadde de dratt opp tre sykler, tre sparkesykler og to el-sparkesykler. 

- Det var ikke alt vi fikk opp da noe satt fast, men hadde vi hatt en hel dag kunne vi sikkert fyllt en hel container, sier Skarsvåg, som skal tilbake til Drammen for å «fiske» mer.

- Hva gjør dere med gjenstandene dere drar opp?

- Er det helt ødelagt kaster vi det. Elsparkesyklene ringte vi firmaet som eier dem, som faktisk kom og hentet de. Mens syklene lot vi stå på stedet. Det er åpenbart at de har vært under vann, men det kan jo tenkes det kommer en eller annen hverdagshelt og gjør noe med det, forteller Skarsvåg. 

Giftig

Skarsvåg var forberedt på at det kunne være en del gjenstander i elva i Drammen sentrum med så mye båtliv og liv langs elvabredden. Men er altså overrasket over hvor mye de fant.

Og noen funn er verre enn andre med tanke på miljøet.

- Blant annet elsparkesyklene har jo litiumbatterier som er veldig giftig for fisk, sier Skarsvåg.

SE VIDEO ØVERST I SAKEN!


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE