ANNONSE

SUKSESSHISTORIE: Erna Solberg besøkte Kiwi Strømsø i forbindelse med prosjektet i 2017.
FOTO: PER-JAN BREKKE / NÆRINGSFORENINGEN

Relanserer Internasjonale Drammen - vil få 300 innvandrere i jobb

Næringslivet fortsatt har et uforløst potensial i å øke mangfoldet. Nå er NAV i Vest-Viken på jakt etter gode samarbeidspartnere blant lokale arbeidsgivere.


Redaksjonen

 15.10.20, kl. 06:14
 23.10.20, kl. 21:34


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Det vellykkede samarbeidet mellom Næringsforeningen i Drammensregionen, NAV, og Drammen kommune fortsetter, og relanserer nå Internasjonale Drammen.

- Vi er glade for å kunne videreføre dette fantastiske initiativet av Terje Stykket og Ivar Flaten som under Næringsforeningens prosjektledelse lyktes med å få mange med innvandrerbakgrunn i arbeid fra 2016 til 2019, uttaler NAV i en pressemelding.

Ikke lenger tidsbegrenset

Nye Drammen kommune har et mål om å inkludere flere i arbeidslivet, hente ut potensialet i mangfold og forhindre utenforskap.

For å lykkes med dette fortsetter Internasjonale Drammen, denne gangen ledet av NAV Drammen. NAV har integrert Internasjonale Drammen i vanlig drift, og samarbeidet er ikke lenger tidsbegrenset.

- Vi har mange innbyggere som i dag ikke får brukt kompetansen og erfaringene sine, og det ønsker vi å gjøre noe med. Internasjonale Drammen vil bidra til at minst 300 innbyggere med innvandrerbakgrunn kommer seg i arbeid hvert år, sier koordinator for Internasjonale Drammen, Emil Gottfried Bischoff.

Stort potensial

Mangfold lønner seg, og næringslivet i Drammensregionen har en unik mulighet til å knytte til seg flere medarbeidere med flerkulturell bakgrunn.

Om lag 28 prosent av befolkningen i Drammen har innvandringsbakgrunn, og tallene viser at innvandrere fortsatt har en uforholdsmessig høy arbeidsledighet sammenlignet med gjennomsnittlig ledighet i Norge. Det betyr at næringslivet fortsatt har et uforløst potensial i å øke mangfoldet.

- Vi vet at mangfold lønner seg både for individer, virksomheter og samfunnet. Forskning viser at bedrifter med etnisk mangfold blant de ansatte har større sannsynlighet for å ha høyere økonomisk avkastning enn gjennomsnittet for bransjen, sier Bischoff.

Trenger gode arbeidsgivere 

For å lykkes trenger Internasjonale Drammen gode samarbeidspartnere som bidrar med erfaringer og muligheter.

- Internasjonale Drammen jobber aktivt ut mot arbeidsgivere, i tillegg oppfordrer vi interesserte arbeidsgivere om å ta kontakt med oss.

- Sammen kan vi finne flere muligheter for enda flere mennesker – fordi mangfold lønner seg og forskjellighet beriker, sier Bischoff.

LES OGSÅ: Lokale bedrifter gir ungdom verdifull jobbmulighet


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE