ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: ELISABETH ENGEBRETSEN / DRM24

Regjeringen styrker sykepleier-utdanningen i Drammen

Foreslår 10 nye studieplasser til Universitetet i Sør-Øst-Norge i forslaget til statsbudsjett for 2020.


Redaksjonen

 04.09.19, kl. 16:19
 13.09.19, kl. 12:47


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: - Det er et stort behov for mer arbeidskraft innenfor helse- og omsorgssektoren, og for sykepleiere spesielt. Regjeringen er opptatt at vi skal ha et bærekraftig velferdssamfunn. Vi bidrar derfor med penger til flere studieplasser som vil være med på å ruste regionen for fremtiden, og jeg er glad for at dette nå kommer på plass, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).

Studieplassene tildeles som 4-årige i kategori D. 10 studieplasser vil fullt opptrappet etter fire år bety en styrking på 40 studieplasser. Sykepleierutdanningene er 3-årige, og en del institusjoner tilbyr sykepleierutdanning som deltidstilbud med opptak annet hvert år. 

- Denne tildelingen vil derfor gi Universitetet i Sørøst-Norge mulighet til å øke opptaket utover de plassene vi nå tildeler, sier Nybø. 

Høyres ordførerkandidat i Drammen, Fredrik Haaning, sier det er ekstra hyggelig at disse studieplassene kommer til Universitet i Sørøst-Norge og høyst sannsynligvis til Drammen.

- Jeg er glad for at regjeringen bevilger midler til styrking av sykepleierutdanningen. Vi vet at det vil bli mangel på sykepleiere i årene som kommer og derfor er det viktig å ta grep nå, sier Haaning. 

Også Venstres ordførerkandidat Anders Wengen, Frps ordførerkandidat Ulf Erik Knudsen og Krfs ordførerkandidat Trond Johansen utrykker sin begeistring i en pressemelding onsdag ettermiddag.

- Utfordringen med sykepleiermangel har vært stor i mange år, og det er noe vi erfarer sterkt også i Drammen kommunen. At regjeringen nå tar grep for å bøte på dette er bra, men det er på ingen måte "oppdrag utført». Fremover trenger vi både flere hender og nye løsninger for å levere gode tjenester til alle som trenger det - og det vet jeg regjeringen jobber videre med, sier Wengen. 

- Dette er et gledelig skritt i riktig retning, konstaterer Knudsen.

- Dette viser at regjeringen er opptatt av å styrke sykepleierutdanningen, sier Johansen.

LES OGSÅ: Tone er fersk drammensstudent: - Første dag er litt intens


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE