ANNONSE

DOBLE SPOR: Her fra Konnerud mellom SIF-hytta og Skioldhytta.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Kommunen legger om løype-strategien i drammensmarka

- Det er ulike behov, på det samme arealet, og vi må ta et valg selv om vi vet at noen er uenige uansett hva vi velger.


Alexander Jansen

 07.01.21, kl. 16:26
 17.01.21, kl. 21:36


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Drammen kommune opplyser torsdag at de nå har iverksatt et prøveprosjekt for å kjøre lik «løypestrategi» som Lier og gamle Nedre Eiker med tilbud til begge stilarter:

Ett spor klassisk og ei side for fristil/skøyting. Når bredden på løypenettet er begrenset, resulterer to klassiske spor nemlig i at det ikke blir plass til dem som skøyter.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Og det er både positive og negative.

– Fra administrasjonens og løypekjørernes side er ønsket at flest mulig skal nyte marka i fulle drag. Det er ulike behov, på det samme arealet, og vi må ta et valg selv om vi vet at noen er uenige uansett hva vi velger, sier teamleder i Anlegg, idrett og natur, Ivar Gaaserud Pettersen

Fortsetter en stund til

Mange kommuner lager løypetraseer med plass til både klassisk og fristil, og ofte legges ett klassiskspor på hver side av skøytespor, der det er plass og nok snø. Det vil også Drammen gjøre så langt det går, men det er altså ikke mulig overalt.

– Vi fortsetter løypekjøring «i samme sporet» en stund til for å se hvordan det utvikler seg, og forsøker å kjøre doble klassiske spor og skøytetrasé i midten, der snøforholdene og bredden på traseene tillater det. 

- I løpet av de kommende ukene vil vi forsøke å få til to klassiske spor med fristil i midten på deler av strekningen med god nok bredde og nok snø fra Landfalltjern opp til Skimten, sier Pettersen.

Kommunen opplyser at de ønsker at flest mulig av innbyggerne skal 
kunne glede seg over trenings- og turmuligheter, «uansett hvilken skitype og teknikk som brukes, og om du går eller sykler.»

LES OGSÅ: - Oppryddingen i skiløypene pågår for fullt


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE