ANNONSE

MASSEMØNSTRING: Her fra markeringen i januar i fjor. I april arrangeres markeringen igjen.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Klare for ny bom-demonstrasjon

Gro Nyhus og aksjonsgruppen «Nei til bommer innenfor Drammens kommunegrenser» inviterer til protesttog mot Buskurudbypakke 2.


Benedicte Haugaard

 16.04.18, kl. 15:17
 11.05.18, kl. 13:56


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Søndag 22. april inviterer Facebookgruppen «Nei til bommer innenfor Drammens kommunegrenser» til en ny markering mot Buskerudbypakke 2.

Protesttoget er planlagt å gå fra Drammen park til Bragernes torg klokken 16.00.

- Sist gang kjempet vi for urettferdigheten i at tre av åtte bydeler skulle betale for pakka. Nå kjemper vi for urettferdigheten i at innbyggere med bil skal tilnærmet betale for alt annet enn vei, skriver aksjonsleder Gro Nyhus i en pressemelding.

LES OGSÅ: 
Tusenvis i bom-demonstrasjon

GRO NYHUS:
Aksjonslederen som aldri gir opp. Her fra bystyremøte i mars. (FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)

Nekter å betale for statlige veier

Formålet med Buskerudbypakke 2 er å styrke busstilbudet, bedre veinettet og sørge for at bussene kommer raskere frem. Det skal bli enklere og tryggere å gå og sykle, noe som skal gi bedre plass på veiene til de som må kjøre bil, ifølge Buskerudbyen.

Aksjonsgruppa mener problemet ligger i finansieringen, og at pakka ikke løser de store trafikkutfordringene.

- Her skal det settes opp bommer på bilførernes regning, noe aksjonsgruppa mener er helt feil da det er statlige veier som skal utbedres, uttaler Nyhus.

LES OGSÅ: Nytt bypakkeforslag høster kraftig kritikk i splittet bystyre

- Sviktet av politikerne

«Nei til bommer innenfor Drammens kommunegrenser» deltok da innbyggerne ble invitert inn i arbeidet med å revidere Buskerudbypakke 2, men føler ikke man ble hørt. 

- På vegne av aksjonsgruppen ble det fremlagt et innbyggerinitiativ hvor vi la frem grunnlaget for en prioritert plan, der vi først og fremst ønsket å sikre at mest mulig trafikk gikk utenom sentrum. Vi ønsket at dagens trafikale utfordringer skulle løses først, for så å se hva som skulle til for videre miljørettede tiltak, uttaler Nyhus.

Hun mener aksjonsgruppen og innbyggerne er oversett og sviktet av politikerne. 


- På tross av vår iherdige innsats har våre forslag glatt blitt oversett, og de nå fremsatte pakker synes like lite fremtidsrettet som sist gang. Vi syns det er synd at politikerne har satt seg tilbake og akseptert at Drammen og omegns innbyggere skal ta det fulle ansvar for statlige veier. Det at bilistene skal betale for en massiv kollektivsatsing på vanvittige 15 milliarder i uminnelige tider bryr de seg lite om, sier aksjonslederen.

LES OGSÅ: Skroter Buskerudbyens innstilling - går for den dyreste pakka

Se video fra demontrasjonen i fjor her:


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE