ANNONSE

BEKLAGER: Eksamenskontoret i Buskerud legger seg flate og innrømmer teknisk feil.
FOTO: VEGARD M AAS / DRM24

Privatistene fortviler etter eksamensglipp fra fylkeskommunen

Fremtiden til privatistene kan bli satt på vent på grunn av en teknisk feil i datasystemene til fylkeskommunen.


Benedicte Haugaard

 10.04.18, kl. 12:48
 11.05.18, kl. 09:32


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Det er ingen hemmelighet at det er vanskeligere å være privatist enn å følge et vanlig løp i videregående skole. Kursene er intensive, fagene er ofte mange, og eksamensoppgavene overveldende etter mange år borte fra skolebenken.

Når eksamenskontoret i fylkeskommunen i tillegg sliter med å formidle viktig informasjon rundt eksamen, fortviler privatistene. 

Mens nabofylkene fikk vite eksamensdatoene sine i februar og mars, sitter mange av privatistene i Buskerud igjen som et spørsmålstegn. Det er 11. april, og mange venter fortsatt på å få en dato for å avlegge den siste tellende prøven. Mange tror kanskje at eksamen legges til mai og juni slik den gjør i den offentlige skolen, men i Buskerud kan prøvene avlegges så tidlig som i april.

Det er fylkeskommunen som arrangerer privatisteksamen, og enten du leser selv eller følger undervisning ved en av privatistskolene er det eksamenskontoret som skal oppdatere studenten gjennom nettstedet Privatistweb.no. 

Fikk beskjed på helligdag

DRM24 har vært i kontakt med flere privatister har opplevd å få lite eller ingen informasjon om eksamen, selv om eksamenskontoret lover å holde de oppdatert på nett.

- Eksamensperioden om våren er april – juni. Du får nærmere informasjon om dato for faget ditt på Privatistweb når du har meldt deg opp til eksamen, skriver fylkeskommunen på sine nettsider.

En rådgiver ved en av privatistskolene i Drammen sier til DRM24 at en privatist opplevde å få eksamensdatoen servert på mail i påskeferien.

- Eksamenskontoret sier de skal gi beskjed minst to uker i forveien. En av studentene våre fikk utdelt eksamensdato på skjærtorsdag.

Ikke bare var det en rød dag og midt i påskeferien, men beskjed om at eksamen var allerede torsdagen etter påske kom som lyn fra klar himmel. Hadde privatisten tatt påskeferie fra mailboksen frem til første arbeidsdag hadde eksamen bare vært to døgn unna.

Teknisk feil

På nettsiden til eksamenskontoret står det at informasjon om eksamensdato, oppmøtetidspunkt og eksamenssted legges ut på Privatistweb. Det står videre at det ikke er mulig å bytte oppsatte eksamensdatoer. Når tid og sted for eksamen er lagt ut på Privatistweb, blir privatisten varslet på sms eller e-post.

Leder for eksamenskontoret i Buskerud, Anne Hurum, legger seg flat da DRM24 ringer.

- Det stemmer at vi har hatt noen ekstraordinære problemer denne våren. Vi har hatt en teknisk feil på Privatistweb som våre IT-ansvarlige slet med å identifisere.

Hun legger til at det kan være lurt å sjekke mailen sin hvis man venter på noe viktig, men innrømmer at dette er deres skyld, og ingen andres.

- Det er veldig uheldig, og dessverre ingenting vi råder over. Vi er veldig skuffet, og syns privatistene har vært uheldige i år. Feilen ble identifisert etter noen dager, og informasjonen ble delt så fort som mulig - det kan også stemme at elever har fått beskjed i påskeferien. 

- Omfanget er nok lite, men det er ille for de det gjelder, sier Hurum.

Kontakt eksamensskolen

Hurum ber de berørte privatistene kontakte den offentlige skolen de skal avlegge eksamen hos, for eksempel Drammen videregående skole. Dersom mange har fått informasjon om eksamen for sent, eller gått glipp av en eksamen, skal de gjøre hva de kan for å rette det opp. 

- Vi vil se på hvert enkelttilfelle med skjønn. Finnes det nok kandidater og sensorer i de aktuelle muntlige fagene kan det være en god løsning å sette opp en ny eksamensdato. I verste fall må privatistene få eksamen på nytt gratis til høsten, sier Hurum.

Lederen for eksamensseksjonen påpeker at det har vært som å løse en kjempekabal, og legger til at de vil privatistenes beste.

LES OGSÅ: Fritt frem for selvbalanserende, motoriserte kjøretøy


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE