ANNONSE

FLY FORBANNA: Britt Skogmo Antonsen er indignert og fly forbanna over Arbeiderpartiets ønske om bomring i Drammen
FOTO: VEGARD M. AAS / DRM24

Melder seg ut av AP i bom-protest

Store uenigheter om bomring i Drammen får nå to av Arbeiderpartiets medlemmer til å melde seg ut av partiet.


Vegard M. Aas

 20.09.16, kl. 16:04
 26.09.16, kl. 10:38


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Britt Skogmo Antonsen og Catarina Chruchow, begge tidligere politikere i Drammen Arbeiderparti, har meldt seg ut av partiet i protest mot at AP ønsker en ny bomring i byen velkommen.

En bomring som vil la store deler av innbyggerne i Drammen gå klar av pengemaskinene, mens innbyggerne på Konnerud, Skoger, Åskollen og Rundtom vil sitte igjen med svarteper.

LES OGSÅ: Underskriftskampanjer mot bomring i Drammen

Indignert og fly forbanna

Britt Skogmo Antonsen har vært i Drammen Arbeiderparti i omlag 20 år og hatt flere verv.

Hun var nå inne i sin tredje periode som vara i bystyret i Drammen, men nå er det altså nok.

I en kortfattet SMS, uttrykte hun ovenfor Drammen Arbeiderparti at det var på tide å melde seg ut:

  

– Jeg er indignert og fly forbanna, for å si det mildt, forteller hun til DRM24.

Skogmo Antonsen mener Drammen Arbeiderparti fronter solidaritet og rettferdighet, men likevel går for det hun kaller en usolidarisk, urettferdig og udemokratisk løsning:

– Jeg jobber med byene mest vanskeligstilte personer daglig, og da blir det feil for meg å være i et parti som fronter nei til fattigdom, ja til gode skolevilkår og mer fysisk aktivitet, for så å sette opp en bom på Rundtom, som vil hindre unge til å komme dit hvor den fysiske aktiviteten faktisk foregår, forteller hun og tilføyer oppgitt:

– Kommunene subsidierer fattige familier så de skal få spille fotball, for så å sette opp en bom som gjør at de ikke har råd til å reise dit.

Skogmo Antonsen bor selv på Merket, og hevder hun ikke benytter seg av Svelvikveien.

– Er det rettferdig at jeg skal subsidiere den veien fordi jeg bor på Merket? Nei, jeg mener ikke det. Jeg har barnebarn på Konnerud, og dersom jeg hadde reist hjemmefra hadde jeg måtte betale på Rundtom, sluppet på Konnerud, men jeg måtte betale på veien tilbake.

– Men er ikke dette i Arbeiderpartiets ånd, at alle skal bidra?

– Jo, det er det, og det gjør vi også. Men da skal vi bidra rettferdig. Da må de på Toppenhaug, Åssiden og sentrum bidra også, ikke bare de på Konnerud, Åskollen og Skoger, for som AP sier: «Alle skal med» 

Lite imponert over Buskerudbypakke 2

Skogmo Antonsen flyttet til Drammen i 1975 og hørte allerede den gang om ny Svelvikvei, som angivelig skulle komme i 1977:

– Nå er det snart 2017, sier hun lettere oppgitt.

Selv om kommunen aldri klarte å lage ny Svelvikvei slik innbyggerne ble lovet, tror Antonsen at kommunen kan være raske med sette opp nye bommer.

– Det er klingene mynt i kassa det. Jeg tenker bomring vil være et middel Drammen kommune ser på som en mulighet for å karre til seg mest mulig penger. Lier og Nedre Eiker får ikke noe ny vei. At trafikkavviklinga i Drammen kommer til å tjene mye på dette, det tror jeg ikke.

- Dødt sentrum

Sett i et langtidsperspektiv, tror hun heller ikke de som bor på Skoger, Konnerud, Rundtom eller Åskollen kommer til å reise noe mer til Drammen enn før.

– Tvert i mot. Jeg tror man får mer forretninger utenfor byen, mens sentrum blir dødt. Jeg tror Drammen taper på dette, for de som kunne tenke seg å flytte til Drammensområdet heller flytter til Nedre Eiker, Lier, Sande eller Svelvik. 

Håper på høylytte diskusjoner

Catarina Chruchow hevder hun er opptatt av lojalitet ovenfor innbyggerne, og at politikere skal sitte for folket og lytte til hva de har å si. Når hun ser de enorme protestene som kommer, hadde hun ikke noe annet valg enn å melde seg ut.

– Jeg ønsker å synliggjøre at vi som borgere må bli lyttet til. Når det nå kommer en Buskerudbypakke2 så har ikke innbyggerne blitt godt nok opplyst. Folk får sjokk når de får høre om hva som skjer. Det skaper uro i Drammen når kommunen ikke snakker godt nok med borgerne. Jeg håper for guds skyld at det blir høylytte diskusjoner og at innbyggerne på Åskollen, Skoger og Konnerud virkelig tropper opp under dagens bystyre og sier sin mening, forteller hun engasjert. 


UTMELDT: Catarina Chruchow meldte seg ut av Arbeiderpartiet i protest.
FOTO: VEGARD M. AAS / DRM24

– Alle eller ingen

Chruchow er i hovedsak ikke i mot bomringer, men i det momentet man skal dele opp bydelene, slik man nå planlegger å gjøre, setter hun foten ned.

– For meg handler det om lojalitet. Vi må snakke med innbyggerne og burde kanskje hatt en slags folkeavstemming om Buskerudbypakke2. Jeg er i mot å dele opp byen med bomringer, men når man først skal gjøre det bør man jo dele opp alle. Vi kan ikke skille ut Konnerud og Rundtom fra resten av byen. Det blir litt «alle eller ingen», sier hun til DRM24.

– Hvordan hadde det sett ut dersom du fikk bestemme?

– Jeg mener at alle eller ingen av bydelene må betale. Alternativet er å finne et sted hvor alle er med å bidrar. Om man ser til Oslo betaler man for å komme inn på Ring 3. Jeg kan ikke forstå at vi ikke kan ha det lignende i Drammen.

Hun mener E18 eller Bangeløkka og Brakerøya-området ville vært strategiske punkter hvor bommene burde stått:

– Så blir det andre diskusjoner om folk i Tønsberg skal bidra, og folk fra Lier få slippe. 

Halv månedslønn i ekstrautgifter

Hun er bekymret for økonomien til mange av familiene i Drammen, som kan risikere å få store innhugg i økonomien som følge av nye bomstasjoner.

– Tenk deg de som har dårlig råd fra før. Om man ser summene man må ut med for én bil, kan det bli opp mot 11-16.000,- ekstra i året.  Dette tilsvarer omlag en halv månedslønn, og det blir mye penger for folk og en vanlig husstand, avslutter hun.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE