ANNONSE

FOTO: NILS J. MAUDAL / DRM24 / POLITIET

Politiet med ny teori om Sørelv-mannen: Etterforskes som drap

I desember fikk saken status som oppklart. Liket var identifisert og politiet mente det ikke hadde skjedd noe straffbart. Helt til nå.


Alexander Jansen

 04.05.19, kl. 11:34
 14.05.19, kl. 15:46


ANNONSE
ANNONSE

 

LIER: Det skjer etter at en mann nå har blitt fengslet for falsk forklaring i sakens anledning, skriver dt.no som først omtalte saken. 

Liket omtalt som «Sørelv-mannen» ble før jul identifisert som polske Adam Filipuk. Han var født i 1960

Nå er en annen polsk mann og tidligere kollega av Filipuk, mistenkt i saken. Han har opphold i Norge og er en av mange som er rutinemessig avhørt av politiet. De to skal blant annet ha jobbet sammen på Østlandet som håndtverkere.

– Vi mener han har forklart seg uriktig om faktaopplysninger, som omhandler ting som har hendt før Adam Filipiuk ble funnet død. Hva dette gjelder kan jeg ikke gå inn på, sier politiinspektør Per Thomas Omholt til avisen.

Nekter straffskyld

Den polske mannen er nå siktet for å ha avgitt falsk forklaring, og fengslet med brev og besøksforbud. Årsaken er faren for bevisforspillelse. 

– På bakgrunn av flere omstendigheter har politiet etter nyttår etterforsket saken som et mulig drap, står det i fengslingskjennelsen.

Mannens forsvarer, Anders Green, opplyser at hans klient ikke erkjenner straffskyld for falsk forklaring.

Lå lenge før funnet

Liket ble funnet av en turgåer i et juv nedenfor Ringeriksveien i Sylling i fjor sommer. På grunn av langt fremskreden forråtnelsesprosess mente politiet at det kunne ha ligget der siden 2017

Politiet innledet etterforskningen med tre teorier: At mannen ble dumpet/kastet ut fra stupet, at han hadde falt ved et uhell, eller et villet selvmord.

– Slik saken står nå, så er det lite som taler for at det har skjedd noe straffbart. Vi vil ikke spekulere i hva som har skjedd, men det kan for eksempel ha vært en ulykke, uttalte Omholdt i desember etter at mannen var identifisert.

Politiet holdt saken hemmelig i over to måneder etter det ble funnet.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE