ANNONSE

ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Politiet jaktet brannstiftere på Fjell etter fire ulike branner

Politiet og brannvesenet måtte bruke store ressurser etter fire påsatte branner i søppelcontainere på Fjell natt til lørdag.


Alexander Jansen

 01.08.20, kl. 04:06
 06.08.20, kl. 23:05


ANNONSE
ANNONSE

 

FJELL: De fire brannene skal ha oppstått på ulike steder i samme område i tidsrommet 01.45-02.15.

To av dem i Austadveien, blant annet utenfor Kiwi, samt to ved blokkbebyggelsen lenger ned på Fjell. En av brannene spredde seg raskt til omkringliggende dunker, og sørget for full fyr i et helt returpunkt.

Det var ifølge politiet på et tidspunkt også spredningsfare til omkringliggende bygninger før brannvesenet fikk kontroll på situasjonen. 

brannstiftere_fjell (6).jpgUTBRENT: Brannvesenet roser naboer for å ha greid å skyve noen av dunkene unna og hindre større spredning på stedet.

Måtte rykke ut flere ganger

- Vi hadde rykket ut og slukket den første brannen, før vi måtte rykke ut på nytt etter melding om to nye branner. På vei ut til de to siste brannene fikk vi også melding om en fjerde brann, opplyser brannvesenet på stedet til DRM24.

Brannvesenet fikk med andre ord lagt beslag på beredskapen på noe som burde vært helt unødvendig - og som igjen kan få konsekvenser for liv og helse ved andre hendelser.

Politiet søkte med flere patruljer etter mulige brannstiftere i området, men uten resultat. Det er sikret spor og gjennomført undersøkelser på de aktuelle åstedene.

brannstiftere_fjell (7).jpg

- Begynner ikke brenne av seg selv

Politiet har en klar formening om at alle brannene er påsatt.

- Det har begynt å brenne på ulike steder, og det skjer ikke av seg selv, sier operasjonsleder Trond Egil Groth i politiet til DRM24.

Det skal ha vært mange vitner til flere av brannene, men det er foreløpig uklart om noen har sett gjerningsmennene. Det er opprettet sak på forholdene, og politiet etterforsker saken videre. 

brannstiftere_fjell (2).jpg
brannstiftere_fjell (8).jpg
brannstiftere_fjell (5).jpg
brannstiftere_fjell (3).jpg
brannstiftere_fjell (1).jpg


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE