ANNONSE

IKKE IVERKSATT: Fredagsbønnen nærmer seg, men det er foreløpig ikke noe politi å se utenfor moskeen på Fjell.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Politiet iverksetter tiltak rundt lokale moskeer

Politiet i sør-øst følger Oslo-politiet og iverksetter trygghetsskapende ttiltak rundt moskeer i distriktet som følger av terroraksjonen i New Zealand.


Benedicte Haugaard

 15.03.19, kl. 14:55
 21.03.19, kl. 10:10


ANNONSE
ANNONSE

 

BUSKERUD: - Det er først og fremst fredagsbønnen som er fokus, sier operasjonsleder ved politiet i sør-øst, Andre Kråkenes til DRM24. 

Fredag formiddag ble det kjent at politiet i Oslo iverksatte trygghetsskapende tiltak rundt lokale moskeer etter et terrorangrep i New Zealand som tok livet av 48 mennesker. 

- Vi vil legge oss på samme nivå som Oslo, og vil prøve å ivareta sikkerheten rundt moskeene med synlig patruljering. Flere tiltak er allerede satt igang, bekrefter Kråkenes.

Ukjent tidsrom

Ifølge operasjonslederen er det foreløig ikke bestemt noe tidsrom rundt tiltakene.

- Vi er nødt til å gjøre nye vurderinger forløpende. Foreløpig er det kun dagens fredagsbønn som står i fokus, og det er usikkert om vi vil fortsette med dette i dagene eller ukene som kommer.

Kråkenes ønsker ikke å kommentere om de synlige politipatruljene utenfor moskeene vil være bevæpnet.

INGEN SYNLIG POLITI: Etter å ha saumfart samtlige moskeer i distriktet på jakt etter en politipatrulje, måtte DRM24s reporter vende tomhendt hjem.

Bekymret imam

Malik Muhammad Avais er imam ved Drammen moske. For han var politiets planer helt ukjent.

- Jeg var ikke klar over at politiet skulle iverksette tiltak, men har selvfølgelig lest nyhetene. Dette vil ikke være et tema under dagens bønn ettersom tema bestemmes en uke i forveien.

Likevel sier han at ledelsen i moskeen skal møtes for å bestemme seg for hvilke tiltak de selv skal iverksette etter gårsdagens terroraksjon. 

LES OGSÅ: Sprengstoff-siktet Svelvik-mann løslatt etter avhør


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE