ANNONSE

FOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24

Politiet peker ut hovedmistenkt etter overgrepet i Solbergelva

Gjennombrudd i etterforskningen: Politiet mener en mindreårig gutt utførte sexovergrepet mot en åtteåring på skoleveien i midten av juni.


Alexander Jansen

 03.07.18, kl. 11:26
 19.07.18, kl. 11:44


ANNONSE
ANNONSE

 

NEDRE EIKER: Det opplyser politiet i en pressemelding tirsdag. Fredag gikk de ut med at «de gjorde avhør av personer interessante for saken». Politiet nektet da å svare på spørsmål  fra DRM24 om de hadde noen konkrete mistenkte.

- Den intensive etterforskningen av overgrepssaken i Solbergelva, der en 8 år gammel gutt ble utsatt for et overgrep, har ledet frem til én hovedmistenkt i saken, opplyser politiet tirsdag.

Den mistenkte er en gutt under strafferettslig lavalder, som er 15 år. Han blir derfor tatt hånd om av barnevernet inntil videre. Politiets teori er fortsatt at gutten har vært alene om overgrepet.

- Forklaringen styrker mistanken

Politiet har de siste ukene gjennomført samtaler med elever i området, samt snakket med både voksne og barn som kunne ha informasjon om saken. Det er blant annet disse samtalene som har ledet politiet frem til personen man nå mener står bak handlingen.

- Navnet kom opp i forbindelse med kartleggingssamtalene og var noe vi fattet interesse for, sier politiadvokat Linda Marie Robbestad til DRM24.

- Betyr det at andre visste om det som hadde skjedd?

- Det kan jeg ikke kommentere av hensyn til etterforskningen.

Den mistenkte gutten er avhørt av politiet sammen med forsvarer og representanter fra Statens Barnehus. Politiet mener at guttens forklaring styrker mistanken mot han, men vil ikke gå i detalj på hva han har sagt, eller hvordan han forholder seg til anklagene.

Vil ikke si noe om tekniske bevis

Politiet gjorde omfattende krimtekniske undersøkelser på åsteden for å sikre eventuelle bevis.

Foreløpig ønsker ikke politiet å kommentere om dette er noe som kan knytte den mistenkte opp mot åstedet eller den fornærmede. Ei heller om DNA-prøver kan være aktuelt.

- Vil det bli aktuelt med fotokonfrontasjon for å peke ut gjerningsmannen, nå som dere har en mistenkt?

- Vi kommer til å gjennomføre nye avhør av fornærmede, men det er for tidlig å si om det blir noe fotokonfrontasjon, sier Robbestad.

Politiet understreker at saken fortsatt er under etterforskning, og at det fortsatt er flere forhold man har behov for å avklare.

Ungdomsskolealder

Av hensyn til den mistenkte guttens alder ønsker politiet ikke å gi flere opplysninger om personen, verken hvor han kommer fra eller om han har noen relasjon til den fornærmede.

Åtteåringen som ble utsatt for overgrepet hadde imidlertid beskrevet en gutt i ungdomsskolealder som gjerningsmannen overfor politiet. 

Av hensyn til åtteåringen ønsker ikke politiet å si noe mer om hva for slags type overgrep det er snakk om.

Kan ikke straffes

Ifølge politiet kan ikke en mindreårig under den kriminelle lavalder straffes, verken nå eller senere.

- Vi vil nå fortsette etterforskningen for å så langt som mulig avklare hva som har skjedd. Dersom vi etter endt etterforskning kan konkludere endelig med at denne personen står bak handlingen, så vil saken overføres barneverntjenesten for oppfølging der, sier Robbestad.

LES OGSÅ:Politiet har startet patruljering på skoleveiene i Solbergelva


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE