ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Politiet: - Vi får mange henvendelser og spørsmål

Politiet i Drammen opplever stor corona-pågang fra publikum. Men så langt er det ikke opprettet noen lokale straffesaker for brudd på smittevernloven.


Alexander Jansen

 25.03.20, kl. 21:11
 06.04.20, kl. 16:20


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: - Spesielt gjennom nettpatruljen vår har vi mye henvendelser fra folk som lurer på ting, samtidig er det nok mange som vegrer seg for å ringe politiet om dette, sier politistasjonssjef i Drammen, Øyvind Aas til DRM24.

- Forøvrig har vi nok mindre publikumskontakt enn det som er ideelt, men politiets handlingsplikt opphører ikke til tross for coronavirus, sier Aas.

_MG_9634_4564.jpgJOBBER FOREBYGGEDE: Politistasjonssjef Øyvind Aas forteller at politiet er opptatt av å jobbe forebyggende i forhold til corona-spørsmål. (ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)

I hele Sør-Øst politidistrikt var det tirsdag kun loggført ti hendelser som utløste en eller annen for aksjon eller inngripen fra politiet. Men så langt har ikke dette resultert i straffesaker.

- Dette er først og fremst et helseproblem som gjør at vi i mange tilfeller bistår helsevesenet. Forøvrig er råd og henstillinger første virkemiddel knyttet til de nye restriksjonene på folkeansamlinger og denslags, og det er noe vi opplever at folk følger. Straff er siste konsekvens, sier Aas.

Politiet har blant annet vært ute for å et se på forhold knyttet til et serveringssted og en matbutikk i Drammen før helga.

LES OGSÅ: Politiet: - Her er bøtesatsene for karantenebrudd og hyttetur

Tar egne forholdsregler

Enn så lenge har politiet god beredskap, ifølge Aas. Det har vært en del ansatte i karantene i forbindelse med opphold i utlandet, men disse har kommet gradvis tilbake.

- Det er mindre frafall nå enn det var, og foreløpig takler vi dette greit. Men jeg er redd vi er langt unna høyden, jeg tror dette vil ta tid, sier Aas.

Så langt har det ifølge stasjonssjefen ikke vært spesielle corona-relaterte hendelser som har ført til at tjenestemenn/kvinner har blitt utsatt for noe som har medført karantene. 

- Vi har skaffet til veien en del ekstra verneutstyr i form av mundbind, briller og dresser vi kan benytte hvis situasjonen tilsier det, og er fra før vant til å ta forholdsregler i tjenesten. 

I tillegg til de operative forholdsreglene har politiet fra før stengt ned de fleste publikumstilbud i form av bygninger og tjenstesteder. Disse forblir stengt inntil videre.

LES OGSÅ: Kripos advarer mot corona-svindel på nettet


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE