ANNONSE

PIGGSKO: Avdelingsleder Henrik Skoglund på XXL demonstrerer. Klikk på bildet for å se video!
ALLE FOTO: STEINAR WEDVIK / DRM24

Pigger favorittskoene dine klare for glattisen

Nå er det trendy å være trygg, og det er ikke lenger bare de eldre som bruker brodder. Nå viser XXL frem siste skrik i kampen mot glattisen!


Benedicte Haugaard

 09.01.19, kl. 16:43
 22.01.19, kl. 14:43


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: For 199 kroner kan du pigge opp alt fra joggesko til tøfler slik at du kan ferdes trygt på isen enten du skal løpe i skogen eller rusle til postkassa. Dette er et tilbud XXL lanserte like før jul. 

- Alle som vil føle seg trygge på isen kan komme hit, og vi vil anbefale hva slags pigger du bør gå for, sier Henrik Skoglund, avdelingsleder for sko på XXL på Gulskogen. 

Han sier videre at alle sko kan pigges, men at noen er bedre egnet enn andre. 

- Jo flatere såle, jo enklere er de å pigge. Og det er som regel de flate sålene som trenger det mest også. Den ene XXL-butikken i Oslo fikk i oppdrag av en eldre mann å pigge opp et par Adidas-slipperser før jul, sier Skoglund lattermildt. 

ENKELT: Piggene skrus lett inn, og kan reverseres dersom det er ønskelig. 

Skrus inn manuelt

På 10-15 minutter kan du gi gamle sko nye bruksområder, noe både Skoglund og XXL er opptatt av. 

- Slitte sko du ellers ville kastet kan få nytt liv som nyttesko, eksempelvis til å måke snø med. Sko er noe av det som det kastes mest av, og det vil være mer miljøvennlig å gi de lengre levetid. 

Piggene er av samme type som brukes i bildekk, og skrus inn manuelt ved hjelp av en drill eller et håndverktøy. Piggene er ment til å vare i 2-3 sesonger.

Skader ikke skoene

Skoglund sier de har fått mange gode tilbakemeldinger på tilbudet, men sier tilbudet også kan reverseres.

- Vi har en 100 prosent fornøyd garanti, hvilket vil si at vi kan sette inn flere pigger dersom kunden føler det er nødvendig, eller fjerne de helt dersom det er ønskelig. 

Og han kan bekrefte at piggingen ikke skader skoene.

- Piggene er på mellom 2,5 - 3 mm lange, og går ikke gjennom sålen. De penetrerer heller ikke membran slik at vanntette sko mister sin funksjon. Fjerner man de så sitter man igjen med 10-12 små hull under skoen som ingen ser. 

LES OGSÅ: Skøytesliper forårsaket brann på Marienlyst før bandykamp 


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE