ANNONSE

MÅTTE GÅ: SIF-treneren hevder han ikke hadde noe valg etter mediestormen rundt rasismeanklagene.
ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSNE / DRM24

Pedersen ferdig som Godset-trener: - Jeg er sterkt uenig

Har avsluttet samarbeidet etter møte fredag ettermiddag. - Jeg er sterkt kritisk til anklagene og prosessen som er gjennomført, uttaler Henrik Pedersen.


Alexander Jansen

 09.04.21, kl. 14:34
 17.04.21, kl. 21:36


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Det melder klubben i en pressemelding i 14.30-tiden. Dermed er det satt et foreløpig punktum etter en svært turbulent uke på Marienlyst, etter at rasisme-saken ble kjent i media i påsken.

- Strømsgodset Toppfotball og trener Henrik Pedersen har i dag blitt enige om å avslutte arbeidsforholdet. Partene har et felles ønske om å skape ro rundt klubben, uttaler SIF i pressemeldingen - kun fem dager etter at Pedern ble fredet av styret i klubben.

Henrik Pedersen, som hele tiden har avvist anklagene, uttaler at det ikke var en «exit han ønsket».

- Jeg er sterkt uenig og kritisk til både anklagene som er fremført, og til selve prosessen som er gjennomført. Anklagene om at jeg har fremført diskriminerende utsagn strider mot alt jeg står for, både som menneske og leder. Jeg har, og har alltid hatt, nulltoleranse for enhver form for fordommer eller diskriminering av hudfarge, etnisitet, kjønn, legning eller religiøs overbevisning, sier Pedersen.

LES OGSÅ: SIF har engasjert advokat: - Varslingssaken går sin gang

- Umulig å forsvare seg

- Det føles håpløst å kjempe mot anklager som ikke lar seg dokumentere, og som plukkes løsrevet frem - måneder og år etter at de angivelig utsagnene skal ha falt. Det blir nær umulig å forsvare seg ordentlig mot slike anklager, sier Pedersen.

Han beklager imidlertid at han kan ha brukt ord som har blitt oppfattet på en annen måte enn han har ment.

- Jeg setter ikke farge på noen, og behandler alle med samme respekt og likeverd. At jeg i løsrevne situasjoner, tilbake i tid, har brukt ord som har blitt oppfattet på en annen måte enn jeg har ment, beklager jeg på det sterkeste, sier Pedersen.

- Jeg hadde ikke noe valg

Pedersen uttaler videre at han føler det er «trist og meningsløst» å forlate Strømsgodset og «drengene» på denne måten.

- Men slik denne saken nå har kommet ut av kontroll, og spesielt av hensyn til alle som elsker Strømsgodset, hadde jeg ikke noe annet valg enn å bidra til enighet om denne løsningen som nå ligger på bordet. Hensynet til Strømsgodset som klubb, til spillerne, de ansatte, frivillige, sponsorer og – ikke minst - den deilige fansen, er tross alt viktigere enn hensynet til meg som enkeltperson, sier Henrik Pedersen.

- Mitt eneste ønske er at Strømsgodset skal prege nyhetsbildet gjennom jubel og det vakre spillet – ikke gjennom beskyldninger om kritikkverdige forhold. Jeg er oppriktig glad i hele Strømsgodset-familien, jeg ønsker klubben og spillerne alt godt, og har derfor med tungt hjerte akseptert at min fratredelse er den mest effektive måten å raskt skape ro rundt klubben. Jeg må også ta vare på min familie, som har vært igjennom noen svært krevende uker, avslutter Henrik Pedersen.

LES OGSÅ: Godsetunionen: - Reagerer med tristhet, sjokk og vantro

- Dyp respekt for arbeidet han har utført

Styreleder Ivar Strømsjordet beklager at samarbeidet avsluttes på denne måten.

- Vi er oppriktig lei oss for at vi skilles under slike omstendigheter. Vi ønsker Henrik alt godt videre i trenerkarrieren. Vi har dyp respekt for både den fotballfaglige jobben og arbeidet med alle mennesker som han har utført i klubben vår, sier Strømsjordet.

Jostein Flo gir Pedersen hovedæren fra å ha reddet klubben fra nedrykk i 2019-sesongen.

- Henrik Pedersen er en eminent og taktisk dyktig fotballtrener, som blant annet har hovedæren for at klubben ble reddet fra nedrykk i sesongen 2019. Han kom inn i klubben med et voldsomt engasjement, enorm energi og en tydelig spillestill. Personlig har jeg hatt et veldig godt samarbeid med Henrik. Han har foredlet vår strategi om å bruke unge spillere, og spilte fjorårssesongen med det yngste laget i klubbens historie. Han har lagt et solid grunnlag for Strømsgodsets vei tilbake til toppen i norsk fotball, sier Jostein Flo.

_R2I1651.jpgOPP- OG NEDTURER: Henrik Pedersen har vist et voldsomt engasjement på sidelinja, siden han overtok midt i 2019-sesongen. Selv om det har vært sportslige oppturer, har imidlertid Strømsgodset kjempet mot nedrykk begge de siste sesongene.

Uavklart trenerspørsmål

Strømsgodset eller Henrik Pedersen vil ifølge klubben ikke gi ytterligere kommentarer nå.

Foreløpig har ikke Strømsgodset gitt noen opplysninger om hvem som håndterer treneransvaret videre.

Assistenttrener Håkon Wibe Lund, som også ledet laget før Henrik Pedersen overtok etter Bjørn Petter Ingebretsen, har imidlertid hatt ansvaret de siste dagene.

_MG_1917_red.jpgLEDER TROLIG LAGET I SESONGOPPKJØRINGEN: Assistenttrener Håkon Wibe Lund.

LES OGSÅ: Strømsgodset: - Henrik Pedersen får fortsette i jobben


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE