ANNONSE

FOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24

Fire påskeinnbrudd på tre dager - ingen pågrepet

Fire eneboliger i Lier kommune ble robbet av smykketyver i påsken, men politiet tror ikke på noen ny innbruddsbølge.


Benedicte Haugaard

 12.04.18, kl. 13:14
 11.05.18, kl. 12:56


ANNONSE
ANNONSE

 

LIER: Påsken har vært preget av flere innbrudd enn opplyst, og bare i området rundt Stoppenkollen, Nøsted og Strøtvet har det foregått fire innbrudd på tre dager.

Politioverbetjent i Lier lensmannskontor, Kristian Strømsholm, sier de ser en viss sammenheng, men avkrefter at det er en ny innbruddsbølge på vei over drammensdistriktet.

- Det er ingenting som tyder på at det var en innbruddsbølge som det har vært tidligere. Vi etterforsker helhetlig sammen med taktisk avsnitt i Drammen og fokuserer på sporsikring på åstedene. Tid, sted og hva de har stjålet kan tyde på en viss sammenheng, men vi etterforsker fortsatt saken.

Det har ikke forekommet noen flere innbrudd i villaområdet etter påsken, og det er dette politiet legger til grunne når de vurderer om en ny bølge er i gang.

- Innbruddene skjedde i påskeferien på tirsdag, onsdag og torsdag, og det har ikke blitt meldt om noen nye. Vi overvåker og følger med, og har sikret oss gode, tekniske spor i saken.

Innbruddene forekom i Villaveien, Tord Pedersens gate og Øvre Lianvei.

Ingen pågrepne

Men hva slags spor de har sikret, ønsker han ikke å kommentere da de er en viktig del av etterforskningen. Sporene har heller ikke ført til noen pågripelser.

- Ingen er pågrepet. Jeg vet ikke om vi har nok for å ta tyvene per dags dato, men saken kan bli oppklart senere dersom nye personer registreres i systemet.

Det er ikke fremmed å høre om innbruddsraid i Lier. I september ble syv eneboliger robbet på syv dager.

- Påsken er jo tradisjonelt et tidspunkt på året det skjer en del innbrudd, sa operasjonsleder Rune Hunshamar ved politiet i Søndre Buskerud til DRM24 etter at to av innbruddene ble kjent for pressen.

Alle de fire eneboligene på Stoppenkollen, Nøsted og Strøtvet (Drammen kommune) var robbet for gull og sølv, men elektronikken ville ikke tjuvraddene ha. Spor på åstedene tyder på at tyvene har tatt seg inn i eneboligene via stige til husets andre etasje, så det å bære med seg TV-er og stereoanlegg ned lå ikke øverst på listen over prioriteringer da tyvene var på ferde.

Ønsker tips fra publikum

Politiet opplyser videre at de er interessert i tips i forbindelse med innbruddene, som begge er oppdaget tirsdag ettermiddag.

Har du opplysninger eller informasjon i saken kan du ringe politiet på telefon 02800.

LES OGSÅ:
Villainnbrudd i påsketomme boliger


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE