ANNONSE

VANT: F.v: Else Karin Berg Tafjord fra Skue sparebank, Oda Knutsen Gjone, Anette Holter, Zuhal Faizi og Eva Lorentzen Troseth fra Pin Park EB og juryleder Pål Rørby.
Foto: Ungt Entreprenørskap Buskerud

Parkerings-app tok Spikkestad-elever til topps i ide-konkurranse

Spikkestad-elevene i «Pin Park EB» gikk helt til topps med sin idé om forhåndsreservering av parkeringsplass på mobilen.


Alexander Jansen

 12.02.20, kl. 18:44
 23.02.20, kl. 09:39


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Onsdag var over 80 ungdommer fordelt på 20 elevbedrifter fra Buskerud samlet til finale i Innovation Cup, en idékonkurranse for 9. trinn, arrangert for 16. år på rad av Ungt Entreprenørskap Buskerud.

Dette skoleåret har over 1800 elever fra hele Buskerud deltatt i de innledende skolerundene, og under finalen fikk dommere fra lokalt næringsliv og andre besøkende se elevbedriftene presentere sine innovative idéer på stand på Papirbredden i Drammen.

I forkant av finalen har elevene vært på Design Workshop med studenter fra Visuell Kommunikasjon ved Universitetet i Sørøst-Norge, som har hjulpet bedriftene med å utforme visuell identitet og profilmateriell. Elevene har også jobbet med å videreutvikle ideene sine og bygge stand der de presenterer produktene sine på en best mulig måte under finalen.

Parkerings-app

Elevbedriften Pin Park fra Spikkestad skole stakk altså av med hovedpremien i konkurransen, med sin ide om en app hvor man kan forhåndsbestille parkeringsplass.

Tanken er at man skal kunne spare både tid og miljøet ved å slippe å kjøre rundt for å lete etter en plass å parkere.

- Jeg er helt sjokka. Jeg hadde sånn troa på ideen vår, og jeg håpte virkelig at juryen også hadde det, og da ble jeg helt overveldet og glad at dere så potensialet, sier Eva Lorentzen Troseth, i Pin Park EB.

I tillegg til hovedvinneren for mest innovative idé, ble det kåret vinnere i disse fire kategoriene:

- Beste salgsteam: 
ReShop EB fra Marienlyst skole
- Beste stand: 
Bare Batteri EB fra Gol skule
- Mest bærekraftige elevbedrift: 
Reusable EB fra Gol skule
- Designprisen:
VisKom-studentene Hannah Maria Bernabé Kongrød og Kaja Høiberg ved USN.

Beste salgsteam - Reshop EB - Marienlyst skole.jpgBESTE SALGSTEAM: F.v: Christoffer Biering fra Trelleborg offshore, Julia Opsahl Schnell, Nelly Laila Biernacki, Elna Leonora Alvén Frølich og Ane Knuten Tonheim fra Reshop EB på Marienlyst skole, og Jan Fredrik Grøndal Henriksen fra Buskerud teater. (FOTO: UNGT ENTREPRENØRSKAP)

Fokus på bærekraft

Elevene har jobbet i kreative prosesser for å komme opp med innovative produkter som løser en utfordring eller dekker et behov i (lokal-)samfunnet.

Konkurransen har særlig fokus på bærekraft gjennom prisen «Mest bærekraftige elevbedrift», og mange av elevbedriftene har derfor fokus på ideer som kan bidra løse miljømessige eller sosiale utfordringer i samfunnet. 

Juryen var imponert over nivået på elevbedriftene. Juryleder Pål Rørby er selv gründer og imponert over det han så.

- Dere ungdommene har jo løsninger på store og viktige problemer! Jeg har tro på at det kan bli bedrifter ut av mange av disse ideene, og at dere faktisk kan være med på å skape endring i fremtiden.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE