ANNONSE

DRIVSTOFF FOR ALLE: Slike pumper finner du Norge rundt, og det er mange som tror de er forbeholdt industrikjøretøy. Her fra Holmen i Drammen.
FOTO: BENEDICTE HAUGAARD / DRM24

På disse «hemmelige» pumpene kan du fylle billig drivstoff - hele tiden

Petroleumskjemiker hevder all bensin er lik, og følger bare prisen. På småpumpene kan du unngå kø og prisstigninger!


Benedicte Haugaard

 08.03.18, kl. 13:58
 17.03.18, kl. 18:12


ANNONSE
ANNONSE

 

BUSKERUD: Du finner de ofte plassert på industriområder eller i forbindelse med en matbutikk på bygda. Vi snakker selvfølgelig om småpumpene - de single pumpestasjonene som ikke ser ut til å tilhøre noen av de store aktørene. 

For hvis ikke pumpa reklamerer for Cirkle K, Shell eller Esso så er det vel ikke lov å fylle opp personbilen?

- Mange ser ut til å tro at disse stasjonene er forbeholdt yrkessjåfører og industrikjøretøy. Det er feil, sier Bjørn Helge Sørensen, tidligere administrerende direktør i Jet.

- Hvem som helst kan fylle på disse pumpene! Og det er det ikke mange som vet. Her er det jevn, lav pris, og lite kø, forteller Sørensen.

Og er du redd for at motoren ikke får den rette smøringen iform av «miles plus» eller «V-power», så er det bare å legge bekymringene på hylla.

- Småpumpene inneholder det samme drivstoffet som de store aktørene. Selvfølgelig kan man legge til litt ekstra ingredienser og gi det et fancy navn, men alt i vårt område kommer fra essoraffineriet på Slangentangen, forklarer Sørensen.

Bensin er bensin

Professor og petroleumskjemiker Tanja Barth ved Universitetet i Bergen (UiB) støtter Sørensens uttalelser om at drivstoffet stort sett er det samme.

- Alle oljeselskapene har hemmelige tilsetningsstoffer de mener skal gjøre underverker, men jeg har ikke trua på at det skal gjøre noen forskjell, sier hun til DRM24.

HOKKSUND: På Loesmoen i Øvre Eiker har Olje- og Energisenteret en drivstoffautomat ved sitt oljelager. (FOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24)

Olje- og gasselskapet Statoil har tidligere innrømmet at 99,9 prosent av bensinen i Norge er prikk lik. 

- Bensin er i utgangspunktet bensin, forteller sivilingeniør Ann-Cathrin Vaage i Statoil ASA til DinSide.

Råbensinen utgjør altså 99,9 prosent av den ferdige bensinen. Additivene de ulike konkurrentene utgjør altså 0,1 prosent, og skal ifølge Barth ikke ha noen påvirkning.

- Som petroleumskjemiker er det kun èn ting jeg tenker på når jeg fyller drivstoff, og det er prisen, sier hun.

Faste lave priser

Olje- og energisenteret har over 60 ubemannede drivstoffautomater spredt rundt på Østlandet og i midt-Norge, og på hjemmesidene deres garanteres det faste, lave priser, og betaling med kredittkort.

- Våre bensinstasjoner er for alle, uttaler kjeden.

Det finnes også flere andre, uavhengige aktører med «småpumper» rundt omkring i distriktet.

Har du tips om et sted å fylle? Send til oss på , så legger vi det inn i oversikten!

OVERSIKT: Her kan du fylle billig drivstoff i drammensdistriktet. Kartet viser drivstoffautomatene til Olje- og Energi-senteret. Det finnes også flere andre aktører.

LES OGSÅ: Søndag og mandag ikke lenger billigst


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE