ANNONSE

DYRERE: Linje 51 mellom Solbergelva og sentrum blir dyrere, ikke billigere.
ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

På bussen må du fortsatt betale for å krysse gamle kommunegrenser

Reiser du mellom gamle Drammen, Svelvik og Nedre Eiker, går du glipp av billigere enkeltbillett til 25 kroner. Det gamle sonekartet opprettholdes til tross for kommunesammenslåingen.


Alexander Jansen

 02.01.20, kl. 15:05
 18.01.20, kl. 22:20


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN/LIER/ØVRE EIKER: Mange har stilt spørsmålet om hva som skjer over nyttår etter at Brakar slapp gladnyheten om kraftig prisreduksjon for ensones-billetter før jul

En prisreduksjon fra 36 til 25 kroner hos voksne og 21 til 13 kroner for barn/honnør som følge av nye belønningsmidler fra staten, begeistret mange. En del har nok også regnet med at dette også ville gjelde hele nye Drammen kommune fra nyttår. Men det gjør det altså ikke.

- Det gamle sonekartet fortsetter inntil videre. Vi skal se på en ny pris- og betalingsmodell for hele Viken i løpet av denne politiske perioden, men reiser man over to soner får man et pristillegg på én krone fra tidligere priser, sier markedssjef Kjerti D. Nordgård hos Brakar til DRM24.

Det samme gjelder enkeltbilletter for soner utenfor Buskerudbyen, som heller ikke får prisreduksjonen.

Store prisforskjeller

Reiser man over to soner, vil prisen øke fra 46 til 47 kroner. Reiser man over tre, blir prisen 57 kroner.

Et eksempel vil være om man reiser med linje 51 fra Vinnes til Åssiden. En strekning på et par kilometer får en pris på 46 kroner. Reiser man derimot med linje 4 fra Bera til Kniveåsen, en strekning på omlag 14 kilometer i «gamle Drammen», vil prisen være 25 kroner.


- Vi synes det er flott at vi har fått belønningsmidler som gjør det mulig å innføre en billig bytakst. Og så mener vi det bør være rimeligere å ta bussen for eksempel fra sykehuset til Fjell, enn fra Svelvik til Mjøndalen, sier Nordgård.

Ombordtillegget på 20 kroner, gjelder uansett hva slags enkeltbillett man kjøper. 

- 25 kroner betalt før du går på bussen er 45 kroner ombord. Men vi ligger nå tett oppunder 60% som betaler utenfor bussen, og det er vi knallfornøyd med, sier Nordgård.

Billigere periodebillett på tvers av soner 

Reiser du mye med bussen gjennom flere soner, kan du imidlertid fortsatt få nedsatt pris, da prisen på alle periodebilletter for 30 dager reduseres med 60 kroner. 

Prisen på periodebillett med én sone vil da koste 770 kroner. 

De nye prisene trer i kraft fra 1. februar.

LES OGSÅ: Belønningsmidler fra staten gir kraftig kutt i bussprisene


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE