ANNONSE

FOTO: PRESSEBILDE/TORE GURIBY

Fredag stenger P4 og Radio Norge på FM-nettet

Fra fredag 16. juni klokken 10.00 opphører P4 og Radio Norges FM-sendinger i Buskerud, Telemark, Hedmark og Oppland.


Redaksjonen

 15.06.17, kl. 14:07
 22.06.17, kl. 20:01


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: P4 og Radio Norge er de siste rikskanalene som slukker sine FM-sendinger i Buskerud, Telemark, Hedmark og Oppland. NRK radio sluttet å sende på FM 21. april. NRJs FM- sendinger i Røyken og Hurum vil også opphøre.

- Fra fredag må lytterne ha en DAB-radio, radio-app, PC eller andre digitale avspillingsplattformer for å høre riksdekkende radio, sier Ole Jørgen Torvmark, daglig leder i Digitalradio Norge.

Mange har DAB-radio

Lytterne har vært godt forberedt på skiftet, ifølge tall fra Digitalradioundersøkelsen. 78 prosent av norske husstander har i dag en eller flere DAB-radioer. Dette er mer enn andelen nordmenn som hører radio hver dag.

Undersøkelsen viser at DAB er blitt vanlig i de tusen hjem, men viser også at det er mange biler og hytter som trenger ny radio. Halvparten av bileierne som daglig hører radio, har DAB. Den andre halvparten begynner å få dårlig tid. Mange kan få seg en overraskelse fredag dersom de ikke har oppgradert bilradioen, sier Torvmark.

Flere kanaler med DAB

Norge er på vei inn i en ny radiotid, med et større tilbud til lytterne enn det som har vært mulig på FM.

På DAB er det seks ganger flere riksdekkende kanaler enn på FM. Dette innebærer en vekst i kommersielle kanaler.

Det er nå 15 kommersielle kanaler på DAB: P4, Radio Norge, P5 Hits, P6 Rock, P7 Klem, P8 Pop, P9 Retro, P10 Country, NRJ, Norsk Pop, Radio Rock, Vinyl, Radio Soft, Topp 40 og Kiss. I alt er det 30 riksdekkende DAB-kanaler.

Kommersiell radio og NRK radio har ulik dekning over hele landet.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE