ANNONSE

IKKE VELDIG LANGT: Er du med på kjærringtrilling blir du våt før eller siden. Røren kom ikke veldig langt før det gikk galt.
ALLE FOTO: ROY HANSEN/EIKERNYTT.NO

Ordfører om klissvåt bykamp: - Imponert over oppmøtet!

Det var en imponert ordfører som takket publikum for å holde ut i drittværet etter lørdagens bykamp i Hokksund.


Roy Hansen

 12.08.19, kl. 11:17
 19.08.19, kl. 22:18


ANNONSE
ANNONSE

 

ØVRE EIKER: Til tider «bøttet» det ned, og selv om mange valgte å reise hjem, var det utrolig mange som holdt ut hele dagen.

Vi kan med sikkerhet si at årets By- og Laksefestival har vært den våteste i historien. I hvert fall siste del lørdag som besto av konkurranser, opptog over brua og ikke minst korslaget på kvelden, melder Eikernytt.no. 

Som sikkert mange har fått med seg, skilte laksefestivalen og bykampen lag i år, og det var nok de store og små fiskerne glade for. For sist helg var det knallvær og strålende sol. Det var det ikke lørdag.

Hvor mange millimeter regn som kom lørdag, vites ikke, men få var det ikke. Ifølge en værstasjon på Stenseth kom det 34,6 millimeter der. Det kan ikke ha vært noe mindre i Hokksund.

den-som-skal-brukes-ordforer-ovre-eiker.jpgVÅT, MEN GLAD: Ordfører Ann Sire Fjerdingstad var våt da hun ankom Hokksund før åpningen i sentrum, og våtere skulle hun bli. Hun berømmet publikum for å stille opp og ikke minst holde ut i lørdagens drittvær.

Ble våte uansett

For de fleste av deltakerne i den prestisjetunge bykampen, spilte ikke været så stor rolle. De skulle bli våte like vel.

For etter stokkesagingen foran rådhuset, der det grønne laget la lista for dagen med en solid seier, fortsatte konkurransene på Hokksund Camping - i det våte element.

AzByk98E.jpgLEDET AN: De oransje ledet an i opptoget gjennom Hokksund sentrum.

Det gjaldt ikke minst kjærringtrilling i trillebår. De to lagene som fikk dama tørrskodd over til målstreken sørget nemlig for at dama havna i vannet uansett. Resten gikk i vannet lenge før målstreken, men det er en del av moroa med det hele.

Også de andre øvelsene foregår i og rundt vann og dermed ikke veldig værutsatt. Litt problemer ble det for dem som skulle «henge i stroppen» da stanga var glatt. Men dette ble en konkurranse lik for alle.

Rappellering og padling på elva er heller ikke en sport som trenger pent vær og her ga lagene alt. Enkelte familier stilte på konkurrerende lag og gjorde litt show ut av det.

de grønne redigert.jpg
KLARE TIL KAMP: Solid redskap fra de grønne i opptoget, som var klare til kamp.

Klar seier til de grønne

Det grønne laget ledet med fire poeng før korslaget, og med samtlige fagdommere og en del av folkejuryen som stemte for de grønne på topp, ble det en knusende seier til Gamle-Hokksund.

De måtte dermed opp på scenen igjen å synge «Eye of the tiger» av «Survivor» en gang til. En faktor som dommerne påpekte var at Gamle-Hokksund var det eneste koret med både kvinner og menn.

De kom derfor med en oppfordring foran neste års konkurranse om at mennene måtte komme mer på banen. De endte på 37 poeng totalt og det var åtte poeng bedre enn nummer to - det gule laget fra Ullern.

VXIIdkLl.jpgBEIT FRA SEG: De gule var ikke mange i opptoget, men beit fra seg skikkelig i selve bykampen med en solid andreplass.

Fikk hederspris

De siste årene har Lions Club Øvre Eiker brukt denne byfestivalen til å dele ut en hederspris til en person eller gruppe som har utmerket seg i lokalmiljøet.

Årets hederspris gikk til Düvelgårdens venner i Skotselv for deres innsats med å vedlikeholde og å utvikle eiendommen om området på Øra. 

Lions-leder, Trygve Nilsen, kunne fortelle hva denne venneforeningen hadde gjort opp gjennom tidene, for så å overrekke fungerende leder, Ingar Midtgård, prisen på 10.000 kroner.

-wHrktWg.jpegIMPONERTE: Bandet «Spiller ingen rolle» avsluttet årets festival med en liten konsert. Bandet med mennesker av ulik utviklingshemming imponerer hver gang de står på en scene og dette er noe de virkelig liker. (FOTO: Privat)

TEAM RØREN.jpgCOUNTRY: Team Røren hadde som vanlig det største opptoget og her var det country for alle pengene. 

TOGET 5_86383653.jpgNOK AV FOLK: «Vinner vi ikke resten så tar vi festen» var slagordet til Røren i år. Nok av folk til å feste har de i hvert fall - for noen seier ble det ikke.

stokkesaging.jpgOVERLEGNE: Silja Agustsdottir og Vidar Johansen fra Gamle-Hokksund var overlegne i stokkesagingen.

Bq3lx4xV.jpgVANNSKLIA: Vannsklia var ny i år og det var flere kreative måter å komme seg ned og i vannet på - som denne her.

41y2YuZA.jpgVINNERE: Gamle-Hokksunds vinnerlag ble hedret etter en solid seier. Gavekortet på 5.000 kroner skal brukes til å feire seieren på Sanden Hotell. (FOTO: FINN ERIK JOHANNESSEN)

PÅ SCENEN 2.jpgFIKK DIPLOM: Ordfører Ann Sire Fjerdingstad kunne overraske medlemmene i bandet «Spiller ingen rolle» m
ed medaljer, diplomer og ikke minst en sjekk på 2.500 kroner ettersom bandet nå har holdt på i 25 år - selvsagt med varierende besetning. (FOTO: PRIVAT)


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE