ANNONSE

FARVEL TIL SLITEN KAI: Tangenkaia står foran en fullstendig forvandling fra sliten kai til moderne bydel.
ARKIVFOTO: NILS J. MAUDAL

Ny bydel rykker nærmere: Oppretter utviklingsselskap

Drammen Kommune Eiendomsutvikling og Bane NOR Eiendom har tatt et steg videre i samarbeidet om å utvikle ny bydel i området Tangenkaia.


Redaksjonen

 25.06.20, kl. 12:21
 06.07.20, kl. 10:39


ANNONSE
ANNONSE

 

TANGEN: Målet er å utvikle en helt ny bydel på det tidligere havneområdet Tangenkaia i Drammen, uttaler Bane NOR i en pressemelding.

Samarbeidsavtalen innebærer at partene etablerer et felleseid selskap, Tangenkaia AS, som skal undersøke hvordan havneområdet kan transformeres og utvikles til en ny, attraktiv bydel. Målet er å utvikle en bydel med en tydelig identitet og kulturhistoriske spor og verdier.

Som del av avtalen, inviterer partene tre erfarne, tverrfaglige team til å gjennomføre parallelloppdrag.

- Oppdraget innebærer å utforske ulike løsninger for å transformere og utvikle området, og å foreslå hvordan områdets potensial best kan utnyttes og bidra til å komplettere eksisterende sentrum og resten av byen, uttaler partene.

- Fantastisk potensial

- Vi er svært glade for å signere denne avtalen, og ser virkelig fram til å byutvikle dette spennende området til det beste for Drammen.

- En ny bydel på Tangenkaia har et fantastisk potensial, og vi vil jobbe for at den skal få en identitet preget av kulturhistorie, bevaringsverdige bygg, havnepromenade og historiske spor av kanal og havnevirksomhet, sier adm. direktør Jon-Erik Lunøe i Bane NOR Eiendom og adm. direktør Bjørn Holm i Drammen Kommune Eiendomsutvikling.

Mulighetsstudiene som parallelloppdraget resulterer i, skal innleveres i september i år og vil danne grunnlag for å utarbeide en tredelt strategi for utviklingen av Tangenkaia. Første del av strategien skal omfatte de ti første årene, den neste skal ha et 10-15 års perspektiv og den tredje et 20-30 års perspektiv.

Slik vil strategien vise hvordan det kan legges til rette for en gradvis transformasjon til en ny, levende bydel. Strategien skal inneholde forslag til prosess og vise et helhetlig byplangrep som grunnlag for regulering og utvikling av området. Planprosessen inkluderer også andre grunneiere som det nye selskapet vil samarbeide med.

 

DRM24DrmEiendomBjørnHolm (1).jpgBjørn Holm i Drammen Kommune Eiendomsutvikling A/S, sentral aktør utviklingsarbeidet. (ARKIVFOTO: NILS J. MAUDAL)

LES OGSÅ: Bryggeripub i «ny» bydel vekker øl-begjær


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE