ANNONSE

SKYNDER SEG LANGSOMT: - Det er viktig at vi ikke tar for store skritt i en sport som koster så mye tid og penger, forteller Temte, som allikevel fant flere ting å glede seg over fra sin første VM-runde.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Lovende VM-debut i rallycross for Ole Kristian Temte

Rallycross-fører Ole Kristian Temte fra Krokstadelva var fornøyd med en 29. plass i sin første VM-runde på toppnivå i Høljes i Sverige i helgen.


Alexander Jansen

 07.07.15, kl. 11:47
 02.03.17, kl. 11:52


ANNONSE
ANNONSE

 

SVERIGE: - Dette er utvilsomt det største vi har vært med på noensinne i motorsport, sier Ole Kristian Temte dagen etter hjemkomst fra sitt første VM i rallycross med 40.000 tilskuere.

- Vi vet at dette er stort internasjonalt, og vi vet at banen i Høljes har legendestatus og blir på folkemunne kalt the magic weekend. Vi kan bekrefte at dette var magisk, sier Temte, som kjører i rallycross-veteran Morten Bermingruds gamle bil.

Sportslig sett var Temte i Høljes for å lære mer om team og bil og hadde overhodet ingen ambisjoner, og endte på en 29. plass av 35 totalt. Svenske Mattias Ekstrøm vant VM-runden, mens norske Andreas Bakkerud kom på 3. plass og Petter Solberg på 6. plass.

Bra starter

Temte overrasket både seg selv og andre med svært gode starter i hver eneste omgang, side om side med storkanonene i sporten. 

- Akkurat det overrasket nok ganske mange og et par av de store, faste VM-teamene bemerket akkurat dette. Å være først ute av startplata i mitt første VM tar vi med oss som noe ekstra positivt, sier Temte.

- Jeg har vært relativt god på starter i noen år , men etter overgangen til Supercars har jeg hengt etter, og starten i Rallycross er kanskje det aller viktigste. Dette viser ihvertfall at vi er på rett spor, sier Temte.

- Resten må vi jobbe litt med for det er ikke tvil om at jeg slapp opp litt inn i svingene og både bil og sjåfør har mer å gå på , men dette krever trening og fokus så vi har litt å jobbe med fremover, sier den ferske Supercar-føreren.


FOTO: JAN M. ANDREASSEN

Teknisk uhell og punkteringer

Dessverre for Temte ble det punktering i begge heatene på lørdag, noe som ble utslagsgivende for resultatlisten. 

- Første heat på lørdag pungterte jeg etter 150 meter og måtte bryte. I andre omgang gikk det bare litt over en runde før jeg punkterte på karbonrester etter at Henning Solberg og Ramona Karlsson traff hverandre rett foran meg. Vi kom i mål men tiden ble elendig, sier Temte. 

Søndag ble det motorstopp i med en runde igjen til mål etter et godt heat. 

- Jeg forsto ikke hva som skjedde da bilen plutselig mistet all trekk fremover og jeg ble hengende i beltene, sier Temte. 

Han fikk allikevel bilen til mål selvom det kostet en del tid. 

- Det viste seg at vi hadde problemer med bensintilførsel og fikk reparert dette slik at vi fikk kjørt fjerde omgang. Alt i alt er vi strålende fornøyd og vi er en stor opplevelse rikere, oppsummerer Temte.

PS! Ole Kristian Temte er påmeldt ny EM/VM-runde på Lånke i Trondheim, men FIA avgjør endelig startliste. I mellomtiden skal det kjøres SM/NM i Sverige i starten av august.


FOTO: STEINAR JOHANNESSEN

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE