ANNONSE

PELLETS: Det er nå gjort funn av plastpellets også i Drammensfjorden etter et enormt utslipp i Skagerrak i februar.
FOTO: KYSTVERKET

Ønsker tips fra publikum om plastpellets i Drammensfjorden

Har du funnet slike plastpellets? Da vil kystverket høre fra deg.


Alexander Jansen

 19.05.20, kl. 11:15
 29.05.20, kl. 16:31


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: I februar ble over 13 tonn med plastpellets ført på havet da det gikk hull på en container på et lasteskip i Skagerrak.

- Plastkulene har skylt opp mange steder langs kysten av Norge og hele ytre Oslofjord. Noen kan også havnet i Drammensfjorden. Av hensyn til hekkende fugler ber vi om at ingen går inn i naturreservatene ved Grunnane og Linnesstranda, skriver drammensregionens brannvesen.

Ifølge Kystverkets kartløsning for registrering av plastpelletsene, er det allerede gjort funn i Engersand-bukta i Drammensfjorden og utenfor Berger ytterst i Drammensfjorden. Helt innerst i Oslofjorden og langs kysten av Hurum-halvøya fra Rødtangen til Filtvet er det også gjort en rekke funn.

Ved observasjoner oppfordrer brannvesenet nå folk til å tipse Kystverket, som leder en stor statlig aksjon for å få ryddet opp etter utslippet

- Plastpelletsene er små og hvite, og kan ligne på små hockey-pucker. De er lette, så de kan ofte flytte på seg når det blir høyvann. De kan med andre ord spre seg over et stort område. Vi blir derfor glade om du registrerer funn, uttaler Kystverket.

Gjør du funn, kan du ringe telefon 33 03 48 10, eller registrere funnet her.

rydde-4.jpgRYDDING: Her utfører lokalt brannvesen rydding av pellets på Jomfruland.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE