ANNONSE

NEI TIL TV VISJON NORGE: Omlag 1900 personer liker Facebooksiden.
Faksimile: Facebook / Nei til TV Visjon Norge

Vil stanse Visjon Norge med motstandsgruppe på Facebook

En tidligere pengegiver mener den kontroversielle TV-kanalen er en skadelig samfunnsaktør, og at Visjon Norge trikser med penger. Nå vil han kanalen til livs på Facebook.


Vegard M. Aas

 30.10.15, kl. 18:39
 03.11.15, kl. 11:27


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN/JÆREN: Sigmund Voll Ådnøy har startet Facebook-siden «Nei til TV Visjon Norge». Nå ønsker han å stanse TV-kanalen til den omstridte pastoren og redaktøren med tilhold i Drammen.

- Jeg mener de er en skadelig samfunnsaktør. De preker det jeg mener er mentalt skadelig for sårbare personer, sier Ådnøy.

I tillegg hevder han TV-menigheten sprer en sterkt høyredreid politikk.

- Hanvold er en ekstrem type israelvenn, til og med en del israelsympatisører synes han er voldsom. De blir skolegutter i forhold til Hanvold, sier Ådnøy til DRM24.

LES OGSÅ: Lokal TV-pastor langer ut mot personer med tatoveringer

Sluttet å gi etter å ha lest bok om radikale trossamfunn

Ådnøy hevder han ga omlag 22.000 kroner til TV-kanalen. Undersøkelser TV Visjon Norge har gjort viser imidlertid at han har gitt i overkant av 8.000 kroner. Disse pengene har blitt tilbakebetalt på oppfordring fra Ådnøy, viser dokumentasjon TV-redaktøren har fremskaffet.

Da Ådnøy leste boken «Tankekontroll» av Torbjörn Swartling, som blant annet handler om radikale trossamfunns bruk av prinsipper for hjernevask og tankekontroll for å holde på tilhengerne, var det som å lese ting han selv støttet, hevder han.

Etter dette var det aldri aktuelt å gi penger til TV Visjon Norge og lignende trossamfunn.

- Men kan ikke TV-kanalen ha bidratt til å gjøre noen godt også?

- Ja det er klart. De snakker om å være mot janteloven, og ofte kan kanalen være oppmuntrende for folk. Men under nesten hver eneste direktesending, i hvertfall når de har innsamlingsaksjoner, så appellerer de til folk om å gi penger, sier Sigmund Voll Ådnøy.


TV-PASTOR OG REDAKTØR: Jan Hanvold avviser kritikken fra Sigmund Voll Ådnøy (FOTO: TV VISJON NORGE)

Avviser kritikken

Redaktør Jan Hanvold avviser kritikken fra Ådnøy om skadelig påvirkning for sårbare personer, og hevder uttalelsene faller på sin egen urimelighet.

- Vi gjør det stikk motsatte! Vi integrerer flyktninger og gir de arbeid, tar oss av folk som har sosiale problemer som vi hjelper tilbake til livet. Vi driver en virksomhet som har 60 fulltidsansatte og 10.000 partnere som synes vi gjør en fantastisk jobb, en bibelskole som gjenoppretter mennesker og vi ber for syke og lidende mennesker i Norge, sier TV-pastoren.

Hanvold er heller ikke enig i påstanden om at han er en ekstrem type israelvenn.

- Overhodet ikke. Vi har palestinske pastorer i Betlehem og en arabisk pastor i Nazareth som vi er venner med, men vi er opptatt av å velsigne det jødiske folk. Det betyr ikke at vi alltid er for enhver politikk som føres i Israel, men som det eneste demokratiet i Midtøsten så må vi støtte det, sier Hanvold.

LES OGSÅ: Sender «tiggerbrev» - håver inn på kristen TV-kanal

Hevder kanalen trikser med tall

TV Visjon Norge har gått med store overskudd de siste årene, og Hanvold er blant de i kristen-Norge som tjener mest, ifølge Nettavisen. Allikevel sender kanalen ut håndskrevne brev hvor redaktøren gir uttrykk for at det går dårlig, noe som får Ådnøy til å stille spørsmålstegn ved økonomien til TV-kanalen.

- Jeg tror noen i TV Visjon Norge trikser med tall. Det kan du sitere meg på. Det kan ikke stemme at de har så mange kriser som de hevder de har, når de likevel går med det overskuddet de gjør hvert år, sier han og tilføyer:

- Når de sier «stå med oss nå» og «strekk troen din» mens de står på callsenteret og leser opp summer kan det vanskelig tolkes annerledes enn at de vil ha penger, sier Ådnøy.

Hanvold mener også disse uttalelsene faller på sin egen urimelighet:

- Vi har blitt undersøkt av innsamlingskontrollen, vi bruker BDO Norge som er en seriøs revisoraktør og det er klart at om vi trikser med tall så faller det på sin egen urimelighet. Her er regnskapene åpne for alle som vil se dem og vi følger norske regler, så kan folk tro hva de vil, avslutter han.

FAKTA:

- Visjonskirken ble etablert av Inger og Jan Hanvold i 2001. Kanalen Visjon Norge startet sine sendinger 24. mars 2003. 
- Virksomheten drives av selskapet TV Visjon Norge AS. Ifølge egne nettsider har tv-kanalen ca. 32 ansatte.
- TV Visjon Norge eller Visjon Norge var den første skandinaviske, kristne tv-kanalen som sender 24 timer i døgnet. Den sendes over satellitt og dekker hele Norge, samt mye av Norden. Ansvarlig redaktør for kanalen er Jan Hanvold.
KILDE: WIKIPEDIA


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE