ANNONSE

DRAPSTRENING: Drapstrening av hunder på villsvin skal ifølge politiet ha foregått i Øvre Eiker.
FOTO: POLITIET

Seks tiltalte i omfattende dyremishandlingssak

I alt seks personer, hvorav en kvinne og en mann med tilknytning til Eiker, må møte i retten tiltalt for grove overtredelser av dyrevernloven. Blant annet skal de ha drevet drapstrening av hunder på levende dyr.


Roy Hansen

 11.01.18, kl. 10:56
 23.01.18, kl. 15:35


ANNONSE
ANNONSE

 

EIKER: En kvinne i begynnelsen av 30-åra fra Nedre Eiker er blant de seks tiltalte i en omfattende dyrevelferdssak som kommer opp for Kongsberg og Eiker Tingrett. Saken starter 16. januar, og det er satt av hele 42 dager til behandlingen, skriver Eikernytt.no.

Foruten kvinnen fra Nedre Eiker er det en mann fra Numedal tiltalt. Han har vært bosatt i Øvre Eiker, og er tiltalt for en rekke punkter for brudd på dyrevelferdsloven og flere andre lover. Tiltalen fra Statsadvokaten ved Økokrim er på hele ni sider for denne mannen.

Tre av de andre tiltalte er fra Mysen, mens den siste tiltalte er fra Sverige.

- Forfalsket pass og vaksiner

Paret med tilhold i Eiker fikk beslaglagt til sammen 14 hunder i desember 2015. Forholdene de er tiltalt for skal ha skjedd i perioden 2013 til 2015.

Det dreier seg om avling av hunderasen Amerikansk Bulldog, som skal ha blitt trent opp til å drepe ved bruk av alt fra villsvin til kaniner.

Kvinnen, som jobbet på en dyreklinikk i Eiker, er også tiltalt for å ha utstedt falskt hundepass og vaksinasjon, slik at samboeren kunne innføre hunder fra Frankrike uten at disse var lovlig vaksinert. Ifølge tiltalen var det da fare for spredning av smittsomme sykdommer fra hunden.

Trent til å drepe katter

Numedal-mannen i begynnelsen av 30-åra, har en rekke alvorlige punkter mot seg i tiltalen.

Ifølge statsadvokat Inge Svae-Grotli, skal mannen ha trent opp hunder til å drepe katter, tamrotter, kaniner og eller grevlinger plassert i innhegninger.

Dyr som ikke ble drept av hundene, skal tiltalte ha drept ved hjelp av kniv eller annet redskap. 
Mannen hadde også en rekke våpen og mye ammunisjon til disse våpnene, og alt er beslaglagt av politiet.

LES OGSÅ: Eiker-par trente opp kamphunder


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE