ANNONSE

TJENER MILLIONER: Tor Atle Odberg leder Buskerudbysekreteriatet, og tjener mer enn statsministeren på jobben han gjør.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Buskerudby-sjefen har blitt millionær på bomplanlegging

Tor Atle Odberg har jobbet med Buskerudbyen i 10 år. I dag er han millionær med en årslønn høyere enn statsministerens.


Benedicte Haugaard

 22.05.18, kl. 11:02
 29.05.18, kl. 15:34


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Lederen for Buskerudbysekretariatet har åpenbart en viktig og lønnsom kompetanse fra sin bakgrunn i Statens Vegvesen. Det ser man på årslønna. 

– God innsikt i bypakke-prosesser er særdeles kvalifiserende for jobben som leder av Buskerudby-sekretariatet, konstaterer leder av styringsgruppa i Buskerudbysekretariatet Trude Andresen til Dagsavisen Fremtiden, som først omtalte saken.

– Når han først har fått den jobben, tror jeg det må være godt for Buskerudbyen. Han har hele historien i hodet. Hvis det er noen som kan helheten i dette arbeidet, så er det han, sier Odbergs tidligere kollega og nå pensjonist Inge Fosselie til avisen.

I fjor betalte Buskerudbyen over 2,3 millioner kroner til selskapet Citiplan. Odberg, som både er deleier og 100 prosent ansatt i selskapet, tjener godt på tjenestene han gjør for Buskerudbyen. 

Bare i tidsrommet januar - mai i år har Odberg tjent 818.353 kroner på Buskerudbyen gjennom Citiplan, ifølge Dagsavisen. Til sammenligning tjener statsminister Erna Solberg 1,63 millioner i årslønn.

Hemmeligholder timelønn

I kontrakten Dagsavisen Fremtiden har fått tilsendt er det imidlertid strøket over hvor mye Buskerudbyen gir Odberg i honorar per time. Skattebetalerne får altså ikke greie på hvor mye av deres penger Odberg sitter igjen med for sine tjenester. Andresen forsvarer seg med at dette er vanlig praksis.

– Det er ordinær praksis hos oss – og hos de fleste andre – å ikke offentliggjøre anbudsdetaljer. Det er viktig å behandle alle som kommer med anbud seriøst, forutsigbart, likt og i tråd med lovverket. Uavhengig av om det er ett eller fem selskaper som legger inn anbud.

Odbergs timelønn forblir derfor hemmelig inntil videre, men utbetalingene til Citiplan, som Odberg både eier og jobber for, er offentliggjort.

– Det er full åpenhet rundt hvor mye som samlet utbetales til hvert av konsulentselskapene som har rammeavtaler med Buskerudbysamarbeidet, og er enkelt å skaffe seg oversikt over både for innbyggere og journalister, understreker Andresen.

Selv ønsker ikke Odberg å kommentere egen lønn overfor Dagsavisen.

– Et intervju om mitt engasjement i Buskerudbyen ønsker jeg ikke å prioritere, skriver Odberg i en SMS til avisen.

LES OGSÅ: Slik blir det nye bomsystemet som anbefales i Buskerudbyen


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE