ANNONSE

KAMPKLAR: Lavrans Kierulf og Frp-benken gleder seg til å ta fatt på ny bystyreperiode, og ser mange svakheter i den rødgrønne flertallskonstellasjonen.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Nytt kommunestyre konstituert: - Dette blir et koldtbord for oss i opposisjon

Opposisjonen lover tøff kamp, men nybakt ordfører Monica Myrvold Berg la vekt på at hun forventer en respektfull tone i det nybakte kommunestyret.


Alexander Jansen

 08.10.19, kl. 17:49
 22.10.19, kl. 18:04


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Formaliseringen av kommunestyre, formannskap og komiteer bød på få overraskelser tirsdag kveld, men oppskriftsmessig mange gratulasjoner, klemmer, lovnader og støtteerklæringer.

Både posisjon og opposisjon ser fram til å ta fatt på den nye fireårsperioden, som formelt sett ikke starter før over nyttår. Før den tid skal man blant annet bli enige om et budsjett, og allerede her ser opposisjonen svakhetstegn blant de rødgrønne. 

- Noen må bryte valgløftene sine. Om det blir MDG eller Senterpartiet gjenstår å se. Det blir en utfordring, mener Lavrans Kierulf (Frp). 

Han ser allerede konturene av dype sprekker i den rødgrønne grunnmuren.

- Denne posisjonen blir et koldtbord for oss som sitter i opposisjon. Det blir en interessant periode, lover Kierulf.

NyttBystyreStorDrammen-79.jpgSVINGTE KLUBBA: Nedre Eiker-ordfører og leder av fellesnemda Bent Inge Bye var ordstyrer under konstitueringen. Her prøver å Myrvold-Berg klubba for første gang etter å ha blitt valg inn som ordfører. (FOTO: NILS J. MAUDAL / DRM24)

Forventer respekt

Den nybakte ordføreren la under talen sin vekt på at hun forventer en respektfull tone mellom meningsmotstanderne i bystyresalen, men signaliserer også litt takhøyde. 

- Hvor legger du lista?

- Vi er i flertall så dem kan godt få ajere litt. Det er ikke noe problem. Jeg håper vi kan ha en positiv tone med litt glimt i øyet, men forventer også respekt i hvordan man omtaler og snakker til hverandre, sier Myrvold Berg til DRM24. 

NyttBystyreStorDrammen-52.jpgGRATULASJONSKLEM:
 Høyres ordførerkandidat Fredrik Haaning med gratulasjon da Myrvold Berg ble formelt valgt og klappet inn. (FOTO: NILS J. MAUDAL / DRM24)

Starter med budsjett og kommunevåpen

Frem til nyttår og kommunesammenslåingen er et faktum sitter imidlertid Tore Opdal Hansen (H) fortsatt som ordfører i gamle Drammen, tilsvarende for Svelvik og Nedre Eiker. Det er planlagt et bystyremøte 3. desember, ellers blir det en rolig høst for det sittende bystyret.

Det nye kommunestyret vil gjennomføre et par møter i forbindelse med budsjett og kommunevåpen, hvor prosessen er lagt på is og man må ta en avgjørelse for den nye kommunen. Før logoen er landet får for eksempel ikke ordføreren noe ordførerkjede.  

- Det er naturlig at kommunevåpenet er noe som kommer tidlig, sier Berg. 

NyttBystyreStorDrammen-50_werg.jpgTALTE FOR FØRSTE GANG TIL NYTT KOMMUNESTYRE: Monica Myrvold Berg (Ap) på talerstolen, før hun fikk teste ordførerstolen.  (FOTO: NILS J. MAUDAL / DRM24)

NTB mistet formannskapsplassen

Nei til Bomring-utbryterne Randi Eng og Harald Wessel-Berg meldte som kjent overgang til Frp mandag, og sørget for at Frp fikk to ekstra representanter i kommunestyret. 

Nei til Bomring ble dermed redusert fra fem til tre, og fikk ikke beholde plassen i formannskapet. Det ble klart mandag.

- Vi måtte greie oss med en vara, men hadde sånn sett ikke krav på noe mer i forhold til antallet, så vi er fornøyd med det utifra omstendighetene, sier Anders Lunde til DRM24.

Han sitter nå i kommunestyret med Robin Brekke Voss og Catarina Chruchow (tidligere Ap) i det nye kommunestyret.

_MG_4793.jpgLISTEKRØLL: Noe gikk litt for fort i svingene for bompengelista, som søkte kyndig bistand hos leder av valgsekretariatet, Vegard Hetty Andersen. (FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)

Har ikke begravd stridsøksa

Lunde er fortsatt skuffet over det han opplever som et svik fra de to utbryterne, som har fått plass på benken foran i kommunestyret. Stemningen var ikke hjertelig mellom partene.

- Vi har fortsatt ikke snakket sammen, men vi må prøve å få igjennom saker og legge dette til side, sier Lunde.

Wessel Berg og Randi Eng er også innstilt på å kunne snakke sammen igjen. Men det later til at sårene fortsatt ikke har grodd.

- Jeg forsøkte å rekke ut en hånd, men de vil ikke hilse en gang. Vi er nødt for å legge dette bak oss og kunne samarbeide, sier Wessel Berg til DRM24.

_MG_5614.jpgISFRONT: Harald Wessel Berg og Randi Eng (foran) er fortsatt ikke på talefot med Anders Lunde (bak). Enn så lenge ser det ut til at Robin Brekke Voss er budbringer mellom partene. (FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)

_MG_4807.jpgVARAORDFØRER OG ORDFØRER: Ståle Sørensen (MDG) i munter passiar med Monica Myrvold Berg etter at formalitetene var overstått. De kan nå smykke seg med de politiske toppvervene i den nye storkommunen fra 1.1.2020. (FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)

_MG_5521.jpgNYE FJES I BYSTYRET: Senterpartiets Simon Nordanger er felles gruppeleder for den nye posisjonen, her sammen med Gro Nyhus underveis i møtet tirsdag kveld. (FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)

_MG_5532.jpgNY HØYRE-BENK: Listetopp Fredrik Haaning er nå flankert av Kristin Surlien (Svelvik) og Elly Thoresen (Nedre Eiker). (FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)

_MG_5559.jpgORDFØRER OG RÅDMANN: Rådmann Elisabeth Enger (til høyre) får nå endret status fra prosjektrådmann til rådmann. De to får mye å snakke om de neste månedene når budsjettet skal spikres. (FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)

NyttBystyreStorDrammen-43.jpgKLAPPET INN: Monica Myrvold Berg måtte vente på første benkerad før hun kunne innta ordførerstolen. (FOTO: NILS J. MAUDAL / DRM24)


LES OGSÅ: Isfront mellom Sørensen og Haaning etter full klinsj i bystyret
LES OGSÅ: Omkampen er over - Drammen får ny bybru


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE