ANNONSE

MISTET TAKET: Over 2,5 millioner reisende mistet tak over hodet da det nye kollektivknutepunktet sto ferdig.
ALLE FOTO: BENEDICTE HAUGAARD / DRM24

Nytt kollektivknutepunkt nedgraderte stor pendlergruppe

Over 2,5 millioner reisende mistet tak over hodet da kollektivknutepuntet på Bragernes ble oppgradert med 105 millioner kroner.


Benedicte Haugaard

 06.11.18, kl. 10:09
 21.11.18, kl. 16:26


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: I slutten av oktober stod det nye kollektiv-knutepunktet på Bragernes torg klart for lykkelige busspendlere. 

Og med 105 millioner i budsjett burde det kanskje være en lett sak opprettholde tilbudet om tak over hodet på bussholdeplassene. På sosiale medier er det imidlertid svært mange som føler seg bortprioritert, nemlig de som skal vestover.

Nedgradert

Det grønne busskuret som stod i stil med blomsterbodene nederst på torget ga pendlerne en benk å sitte på, og tak over hodet. Hit kom alle som skulle til Vikersund, Eiker-bygdene og Åssiden.

I dag har busskuret blitt erstattet med én hvit og ofte våt benk, og pendlerne som reiser vestover må belage seg på å stå under åpen himmel - uansett vær. Ifølge salgs- og markedssjef i Brakar, Kjersti Nordgård, står denne pendlergruppen for minst 2.570.000 reiser.

- Men det er linje 03 mot Fjell som har flest reisende i Buskerud. De står for 20 prosent av alle reisene - over tre millioner i året. 

Og med sine tre millioner turer i året endte de opp med et splitter nytt busskur ved elva - på deling med pendlerne som skal sørover mot Åskollen, Soger, Sande, Svelvik. 

REDD FØR SNØ OG IS:
Det er plutselig gårdeierene som er ansvarlig for at 2,5 millioner reisende ikke får snø og is i hodet.

Prøver å finne løsning

Nordgård sier det samme gjelder pendlerne som skal i retning Konnerud og Austad via holdeplass D. Brakar leverte tegninger på tak til holdeplass C og D til Drammen kommune og Byplan underveis i prosessen, men opplyser at disse ikke kom med.

- Vi ønsket lehus, og har spurt etter det lenge. Vi er i dialog nå, og håper det kommer etterhvert. Det kan være problematisk med tanke på fortauet, men vi er selvfølgelig bekymret for snøfall og is fra takene. 

Nordgård sier hun selv har gått forbi den samme strekningen og blitt sneiet av en isklump fra taket. Dette er noe hun og resten av Brakar er opptatte av å få på plass for å beskytte pendlerne.

- Vi er i kontakt med lederen av Byplan, og håper det ender positivt. Vi ønsker lehus eller tak for begge holdeplassene, både C og D. 

TRIST SYN:
En våt benk er det som møter pendlerne som skal vestover eller mot Konnerud.

Ikke bekymret

Stein Mathisen er prosjektleder i Drammen kommune. Han sier Byplan er satt på saken, men at det er sitteplasser som står høyest på listen over prioriteringer foreløpig.

- Det er opp til Byplan å komme med ideer til hvordan vi kan forbedre tilbudet, men vi har allerede besluttet å sette ut flere benker på holdeplassene i Øvre Storgate og St. Olavs gate. Hvordan det blir med tak er foreløpig usikkert. Da må vi isåfall samarbeide med bygårdene.

Men snø og is er han ikke bekymret for.

- Det er gårdeier som er ansvarlig for at takene er fri for snø og is. Jeg vet blant annet at Sparebanken Øst er flinke til å måke og sette opp fareskilt. Dette fungerer jo bra.

Det har ikke lykkes DRM24 å komme i kontakt med Heming Herdlevær i Byplan.

LES OGSÅ: Nå er nye Bragernes torg åpnet og bussholdeplassene i bruk


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE