ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: ISTOCKPHOTO / GETTYIMAGES

Første corona-tilfelle i Drammen på åtte uker

Én person bosatt i Drammen kommune har det siste døgnet fått påvist covid-19. Dette er første påviste tilfelle av koronasmitte på åtte uker i Drammen.


Redaksjonen

 28.07.20, kl. 12:37
 06.08.20, kl. 23:05


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Det opplyser Drammen kommune i en pressemelding tirsdag formiddag.

Vedkommende har vært på utenlandsreise i et «grønt» område, og smitteopprinnelse tilskrives denne reisen, uttaler kommunen. Det er et begrenset antall nærkontakter, og kommunens smittesporingsteam har oversikt over situasjonen.

- Først og fremst er jeg takknemlig for at denne personen lot seg teste, slik at smitten ble påvist og tiltak for å hindre videre smitte kan iverksettes, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Folkehelseinstituttet har informert kommunene om å forvente nye tilfeller av koronasmitte når reisende kommer hjem, og når det kommer tilreisende til kommunen. Reiser i «grønne» områder betyr lavere risiko for smitte enn «røde» områder, men risiko er de fleste steder betydelig høyere enn her hjemme. I Drammen var det 0 påviste tilfeller per 100.000 innbyggere de siste 14 dagene, mens flere «grønne» områder i andre land ligger rundt grensa til «rødt» på 20 tilfeller per 100.000 innbyggere.

- Har du vært på reise, er den klare anbefalingen å la deg teste selv ved milde tegn til koronasykdom. Det gjelder tegn som feber, hoste, tungpust, nedsatt luste- og/eller smakssans, muskelverk, slapphet, hodepine, og noen ganger er også sår hals, rennende eller tett nese eller nysing tegn på koronasykdom. Det er viktig å ha lav terskel for testing etter en reise, sier Johannessen.

Selv om dette er første påviste tilfelle på åtte uker, er det urealistisk å tro at vi har vært helt fri for smitte i denne perioden, mener Johannessen. 

- Med kjente tilfeller i mange kommuner rundt Oslo, må det anses som tilfeldig at vi ikke har fått noen påviste tilfeller i Drammen. Vi må følge smittevernrådene som om det var smittespredning i vårt område til enhver tid, da vil den smitten som er her spres i minst mulig grad, sier han.

Kommuneoverlegen avslutter med en oppfordring som gjelder oss alle, både de som reiser og de som ikke reiser:

- Hold avstand til andre, ha god hygiene spesielt når du er utenfor hjemmet, er du syk skal du holde deg hjemme, og er det tegn på koronasykdom må du la deg teste!

LES OGSÅ: Syv uker uten corona-tilfeller i Drammen


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE