ANNONSE

FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Nytt corona-dødsfall på Fjell - det 17. i rekken

Kvinne i 70-åra mistet livet etter corona-sykdom ved Fjell bo- og servicesenter.


Redaksjonen

 13.01.21, kl. 09:12
 18.01.21, kl. 14:51


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Det opplyser Drammen kommune onsdag morgen. I tillegg rapporterer kommunen om 14 nye corona-tilfeller.

- 11 av dem er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller. Én har fått påvist koronasmitte etter reise i utlandet, mens smitteveien er ukjent for to av dem som nå er blitt smittet. Halvparten av smittetilfellene som rapporteres i dag, knyttes til ortopedisk avdeling ved sykehuset, opplyser kommunen.

Smitteutbruddet ved sykehuset får også konsekvenser for Drammen kommunes helsetjenester. Ved både Filten omsorgsboliger og Losjeplassen hjemmetjenesteområde er det påvist smitte hos én ansatt. Disse smittetilfellene medfører karantene for både brukere og ansatte.

Ved Drammen helsehus har en pasient fått påvist koronasmitte. Også her får smittetilfellet konsekvenser for pasienter og ansatte. Det pågår fortsatt kartlegging av nærkontakter, så endelig tall på hvor mange som må i karantene er ikke klart.

LES OGSÅ: Corona-krisen fortsetter på Fjell: 16 beboere døde på tre uker

Stabil smitteutvikling

Smitteutviklingen de siste 14 dagene ligger fortsatt stabilt. Antall smittede personer i Drammen de foregående to ukene er 179. Siden årsskiftet har dette tallet ligget mellom 166 og 185.

- Vi blir stadig tryggere på at jule- og nyttårsfeiringen ikke har ført til noen stor smittespredning og starten på en ny smittebølge. Alt tyder så langt på at kommunens innbyggere har fulgt smittevernreglene, vært forsiktige og tatt vare på hverandre, samtidig som de forhåpentligvis hygget seg, sier kommuneoverlege John David Johannessen i Drammen kommune.

Han gjentar de foregående dagenes budskap om at smittetallet fortsatt er for høyt, men det er to store utbrudd som har bidratt til å holde smitten høy, og det er altså ikke jule- og nyttårsselskapene.

- Både utbruddet på Fjell bo- og servicesenter og ved ortopedisk avdeling på sykehuset har ført til at mange er blitt smittet. Uten disse to utbruddene hadde vi sett en god del lavere tall i Drammen kommune. Så jeg håper at innbyggerne ser nytten og effekten av tiltakene som er iverksatt. Vi har så langt klart å unngå en ny smittebølge på linje med den vi hadde i november, og jeg oppfordrer alle til å følge smittevernreglene nøye også i tiden som kommer. Vi står foran noen kritiske uker hvor viruset kan spres til mange hvis vi er uforsiktige eller for tett på hverandre. Sammen må vi gjøre det vi kan for å unngå en ny bølge, sier Johannessen.

11 nye tilfeller i Lier

Lier rapporterer et av sine høyeste smittetall på en stund onsdag, med 11 nye tilfeller. For fire av tilfellene er det ukjent smittevei, opplyser kommunen.

I Øvre Eiker er det to nye corona-tilfeller. Totalt fordelt på kommunene er det altså 27 nye corona-tilfeller lokalt siste døgn.

LES OGSÅ: 
Smittevernoverlegen: - Vil være behov for strenge tiltak videre


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE