ANNONSE

DANVIK: Folkehøgskolen har mottatt konkrete trusler.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Politiet om skoletrusler: - Lett å tro at flere har kastet seg på

Politiet har foreløpig ingen holdepunkter som tilsier at truslene som er fremsatt mot skoler i drammensområdet er reelle.


Alexander Jansen

 07.01.20, kl. 05:58
 18.01.20, kl. 09:11


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: - Men vi er nødt for å ta det på alvor, uttaler leder for forebyggende avsnitt i drammenspolitiet, Geir Oustorp, til DRM24.

I en pressemelding tirsdag uttaler politiet at de anbefaler at virksomheten ved skolene foregår som vanlig. Samtidig etterforsker politiet saken, og har tilstedeværelse ved aktuelle utdanningsinstitusjoner.

Til DRM24 opplyser politiet at de foreløpig ikke vet hvem som står bak truslene, men ikke utelukker at det kan ha vært fremsatt fra flere hold med ulike avsendere.

- Tidligere var det generelt mot skoler i Drammen, før det ble en konkret trussel mot Danvik. Via nye trusler som kom natt til tirsdag er det igjen en generell trussel mot videregående skoler i gamle Buskerud. Det er derfor lett å tenke at det kan ha vært flere som har kastet seg på og synes det er gøy å spre frykt, uttaler Oustorp.

Han forteller imidlertid at politiet ser truslene i sammenheng, og at de som ble fremsatt natt til tirsdag kom via en hacket Facebook-konto.

- Den tilsynelatende avsenderen er bosatt et annet sted i landet, er sjekket ut og har ingen ting med dette å gjøre, sier Oustorp.

Den siste skole-trusselen ble også sendt DRM24 natt til tirsdag fra den aktuelle Facebook-kontoen. DRM24 har sendt avsenderen spørsmål i retur - uten å få svar.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE