ANNONSE

NYTT TESTSENTER: Her fra Drammen kommunes nyetablerte testfasiliteter på Sundland.
FOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24

Ny smitterekord i Drammen: 74 corona-tilfeller siste døgn

Hittil høyeste registrerte døgntall var et faktum lørdag. - Utviklingen peker feil vei, sier ordfører Monica Myrvold Berg.


Redaksjonen

 14.11.20, kl. 11:46
 24.11.20, kl. 16:23


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Bare siden mandag, er det påvist koronasmitte hos 329 personer i Drammen kommune. Fredag ble det påvist 69 nye corona-tilfeller fordelt på Drammen, Lier og Øvre Eiker. I Øvre Eiker er det påvist to smittetilfeller siste døgn, mens det i Lier er snakk om tre nye smittetilfeller - totalt 79.

Av de 74 som har fått påvist corona-viruset i Drammne siste døgn, er det 57 som er nærkontakter. 15 personer har ukjent smittevei, mens det fortsatt jobbes med smittesporing for to personer.

- Vi har tre dager bak oss med litt lavere enn tirsdagens rekordhøye antall smittede. Utviklingen peker dessverre feil vei, men med de kraftige restriksjonene som er innført, er selvfølgelig målet at smitteutviklingen først skal flate ut og deretter falle, sier ordfører Monica Myrvold Berg.

- Selv om vi alle nå gjør vår del for å stoppe smittespredningen vil det nok fortsatt gå en stund før vi kan håpe på at smittekurvene faktisk er snudd og peker nedover igjen, sier ordfører Monica Myrvold Berg.

LES OGSÅ: 69 corona-tilfeller siste døgn - ny smitterekord i Øvre Eiker

Disse er berørt

Også i løpet av det siste døgnet er det meldt om flere smittetilfeller ved skolene i kommunen, som får konsekvenser for elever og lærere.

Ved Kjøsterud skole, Aronsløkka skole og Gulskogen skole er det påvist smitte hos elever. I tillegg er det påvist nye smittetilfeller ved Åssiden videregående skole, opplyser Drammen kommune.

På Åskollen bo- og servicesenter er det systematisk testing av beboere og ansatte i oppfølgingen etter tidligere påvist smitte. Nå har en beboer og tre ansatte testet positivt på koronasmitte. En ansatt som jobber med mennesker med nedsatt funksjonsevne har fått påvist smitte, noe som medfører karantene for tre brukere og seks ansatte.

LES OGSÅ: Ferske tall: Smitteeksplosjon i innvandrermiljøene


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE