ANNONSE

FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

NRK truet «Nei til bomring»-publikummere med politiet

Ble bedt om å ta ned banner under folkemøtet i Drammen mandag kveld. Nå beklager NRK.


Alexander Jansen

 03.09.19, kl. 12:13
 15.09.19, kl. 23:07


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Saken ble kjent da lokalpartiets støttespillere fortalte om det som hadde skjedd på Facebook i kjølvannet av NRK-sendingen. 

- I dag fikk Nei til bomring beskjed fra NRK1 om ikke å være synlig under debatten. Ikke nok med det. Vi ble faktisk truet med at politiet skulle fjerne oss om vi ikke tok vekk bannerne våre, sier Catarina Chruchow, som opplevde situasjonen som truende og aggressiv.

Ifølge Chruchow burde Nei til Bomring vært invitert med i debatten, og ikke henvist til tilskuerplass når dette var diskusjonstema. Derfor valgte de isteden å markere sin tilstedeværelse med en banner blant publikum, i likhet med flere andre.

Dette skal altså ikke ha falt i god fisk hos NRK, som gjentatte ganger skal ha forsøkt å fjerne Nei til Bomring-medlemmene, som ikke lot seg rikke.

- Jeg kjenner jeg blir skikkelig forbanna. Dette er brudd på alt av demokrati og ytringsfrihet. Vi er helt satt ut.

Frontfigur i Nei til Bomring i Drammen, mener det er snakk om meningsmanipulasjon fra NRK.

– Vi bøyer ikke av for trusler om å bruke makt og politi, og vi kranglet oss til å få ha banneret der. Det er ganske utrolig at NRK reagerer med å true med politiet. Ikke inviterer de oss til debatten, og så får vi ikke lov til å være synlige og vise oss fram heller. Det er meningsmanipulasjon fra NRK sin side. Folk er sinte, skuffa og føler seg brukt av NRK, sier Lunde til ABC Nyheter.

Beklager, men: - Tar litt hardt i

Overfor ABC Nyheter har NRK kommet med en beklagelse etter hendelsen. 

– Journalisten forstår at ingen kan nekte publikum å stå med skilt. Han mente ikke å fremstå aggressiv, og han kontaktet ikke politiet. Vi beklager, uttaler nyhetssjef og ansvarlig for folkemøtene, Linn Sandberg Skarstein.

Skarstein mener bompartiet tar litt hardt når de mener det er meningsmanipulasjon og brudd på ytringsfriheten.

– Dette er ikke et forsøk på å kneble debatten eller å utestenge FNB og andre bomlister. Vi ønsker det motsatte. Vi ønsker folk og engasjement på våre folkemøter, også bannere og plakater. Her har det skjedd en misforståelse, sier Skarstein til avisen.

LES OGSÅ: Høy temperatur da Gharahkhani fyrte løs om båtmigranter: - Dere gir blaffen i om flyktninger druknerFØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE