ANNONSE

FOTO: ILLUSTRASJONSBILDE

Notorisk kjeltring fra Nedre Eiker dømt for 16. gang

En 39 år gammel mann fra Nedre Eiker er dømt til 120 dager ubetinget fengsel etter å ha blitt dømt for 16 tyverier, ett tyveriforsøk og bæring av kniv. Han er tidligere dømt 15 ganger for tilsvarende forhold.


Roy Hansen

 09.01.19, kl. 13:24
 17.01.19, kl. 18:49


ANNONSE
ANNONSE

 

NEDRE EIKER: Mannen, som er ugift og uten fast arbeid, har «livnært» seg ved å stjele fra en rekke forretninger i distriktet. Han er også dømt hele 15 ganger tidligere for tilsvarende forhold.

Dommen, som ble avsagt i Kongsberg og Eiker Tingrett like før jul, gir mannen 18 nye punkter å svare for. Det endte med fengsel i 120 dager, men retten tok anmodningen om å kunne sone dommen på en institusjon i stedet for vanlig fengsel til etterretning. (Se under)

Dommen denne gang dreier seg om 16 tyverier og ett tyveriforsøk, pluss bæring av kniv på offentlig plass.

Stjelingen har skjedd på Gulskogen senter, Kiwi på Ringeriksveien i Lier, Elkjøp i Drammen og en rekke andre steder. Totalt ble det stjålet varer for vel 49.000 kroner. Noen beløp var bare på noen hundre, mens det største var på over 14.000 i et enkelt tyveri. Han har også tatt fra en sykkel fra en privatperson og fra en spark fra en forretning uten at dette er tallfestet i verdi.

Mannen fra Nedre Eiker tilsto alt sammen i retten og det ble avsagt en såkalt tilståelsesdom. Han tok likevel betenkningstid da han fikk dommen før jul.

LES OGSÅ: Må i fengsel og betale erstatning etter frontkollisjon


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE