ANNONSE

STORSPISER: Her får Eric Beris (47) overrakt premien for førsteplassen.
ALLE FOTO: ANDREA SYVERSEN / DRM24

Norsk-amerikanske Eric ble donut-champion for andre år på rad!

Magasinet var fullspekket med familievennlige aktiviteter og mye folk da da årets Matfestival gikk av stabelen lørdag.


Andrea Syversen

 15.09.18, kl. 20:31
 26.09.18, kl. 13:34


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Flest folk hadde samlet seg rundt Hawker Street Food & Bread Bar, når driverparet Camilla Louise Sørensen og Jan Hugo Simonsen, inviterte til donut-spisekonkurranse.

Donuts er bedriftens flaggskip og det er den amerikanske smultringen de selger mest av. I år som i fjor arrangerte restauranten konkurransen «spis så mange dounuts du klarer på fem minutter».

Paret, som har drevet stedet siden mai 2017, synes det er gøy å gjøre noe som engasjerer kundene. Sørensen forteller at årets deltagere hadde med seg familie og venner i tillegg til heiagjengen på senteret. 

Seks XXL-donuts på fem minutter

Elleve deltagere i forskjellige aldre stilte til start og alle med ulike taktikker. Noen prøvde seg litt frem underveis mens andre konsekvent holdt seg til egen taktikk. Noen av deltagerne valgte å dyppe bakverket litt i vann for å endre konsistensen, mens andre klemte dounutene flate for at det skulle bli lettere å tygge over.

- Det her er idrett på høyt nivå, så det er bare å kjøre på, utholdenhet er tingen her, brøt Simonsen ut.

Når de fem tilmålte minuttene var over, ble det klart at det var Eric Beris (47) som stakk av med seieren i år. Hele seks dounuts gikk ned på fem minutter, og han måtte i ettertid innrømme at han var litt kvalm. Beris deltok og vant også i fjor, og slo dermed sin egen rekord. Under matfesten i 2017 spiste han fem donuts på fem minutter, i år fikk han altså ned en til.


Lå i hardtrening i statene

Beris er født og oppvokst i USA, og forteller at han nylig har tilbrakt seks uker i statene hvor han har øvd til denne spisekonkurransen hver dag. Årets premie var selvfølgelig en kake og et gavekort på Magasinet. Og hvem han skulle dele kaken med? Ingen!

Anders Wenås (32) stilte i spisekonkurransen for første gang i år og stakk av med en solid andreplass med fem donuts. Han forteller at han er fra Skien og pleier å spise på Hawker i Drammen i helgene.

– Jeg har noen crazy cheat days annen hver helg og meldte meg på for å få litt utfordring. Jeg vet jeg kan ete sykt mye, men ikke hvor fort jeg kan ete det, sa Wenås.

2. PLASS: Wenås forteller at han i motsetning til Beris, skal ta med kjempedounuten han vant på jobb og dele med sine kollegaer

- Mye konkurranseinstinkt

De fleste deltagerne i fjorårets konkurranse deltok kun for å få gratis dounut, noe driverne syntes var litt synd.

- I år gikk Hawker derfor inn for en løsning hvor alle deltagerne måtte påmeldes på forhånd, dermed ble det mye konkurranseinstinkt til stede i år, forteller Sørensen.

En time senere hadde Hawker sitt tradisjonelle kake-lotteri. Hver lørdag pleier de å lodde ut kaker til kundene som har vært innom samme dag. Denne trekningen sendes også live Facebook-siderne og er svært populær, ifølge Sørensen.

Videre kunne Magasinets matfest by på en rekke stands og aktiviteter lørdag. Gratis popcorn, vafler og ansiktsmaling var populært. Ungene flokket seg også rundt fruktspydlaging og Egons kokkeskole.

SE FLERE BILDER FRA MATFESTIVALEN HER:

...


SE BILDER OG VIDEO FRA MATFESTIVALEN I 2017
SE BILDER FRA MATFESTIVALEN I 2016

SE VIDEO FRA ÅRETS KONKURRANSE HER:

Publisert av Hawker Street Food & Bread Bar Lørdag 15. september 2018


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE