ANNONSE

FOTO: PRESSEBILDE

Nok en elsparkesykkel-aktør inn i Drammen - dobler antallet

Mandag vil 300 TIER-sparkesykler stå klare til bruk i Drammen. Dermed er antallet doblet i elvebyen på for andre gang på under to uker.


Alexander Jansen

 09.10.20, kl. 20:03
 19.10.20, kl. 19:36


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: I slutten av september kom den amerikanske giganten BIRD på banen i Drammen med 150 elsparkesykler, og doblet antallet etter at ZVIPP hadde vært alene om markedet i Drammen siden i fjor sommer.

Nå har TIER, Europas største leverandør av elsparkesykler, også gjort sitt inntog - med enda 300 sparkesykler. Det innebærer at det til enhver tid til være omlag 600 sparkesykler tilgjengelige i Drammen sentrum.

De nye elsparkesyklene skal være utplassert innen mandag, opplyser TIER i en pressemelding. Drammen er den 6. norske byen selskapet etablerer seg i.

- Sparkesyklene settes ut på sentrale trafikknutepunkter og travleområder i Drammen, og er tilgjengelige for brukere mellom 06:00 og 22:00, uttaler selskapet.

- Ryddig bybilde

TIER har inngått avtale med Drammen kommune om rammebetingelsene for å sikre et ryddig bybilde og et godt tjenestetilbud.

- I dagens situasjon anser TIER det som viktig å hjelpe med avlasting av offentlig transport under pandemien, sier Lars Christian Grødem-Olsen, Norgessjef i TIER Mobility.

Det er imidlertid fortsatt sånn at man etter en tur kan parkere sparkesykkelen nær sagt hvor som helst, såfremt den ikke er til ulempe eller hinder for andre.

Selskapet opplyser videre at hver tur med en TIER-sparkesykkel er klimanøytral og dekket av ansvarsforsikring.

r2i9713.jpgTO BLIR TRE: Det er fra før to selskapet på plass i Drammen. Nå kommer det tredje på banen. (ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)

Abonnement

For de som bruker elsparkesykler ofte, tilbys det også abonnementløsning, som kan kjøpes i appen. Abonnementet vil ifølge selskapet gjøre det billigere og enklere å bruke elsparkesyklene til fast pendling.

For å bruke sparesykkelen laster man ned TIER-appen og starter ved å scanne QR-koden på styret. Det koster 10 kroner for å låse opp, og 2,5 kroner per minutt med bruk. Betaling skjer via kredittkort eller paypal, ifølge selskapet.

LES OGSÅ: Ny elsparkesykkel-gigant på plass i Drammen


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE