ANNONSE

AVVISER RASISME: Den danske treneren har tilbakevist anklagene mot han.
ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Strømsgodset: - Henrik Pedersen får fortsette i jobben

Styret har full tillit til SIF-treneren etter rasismeanklagene, men har også avdekket «uheldige episoder», melder klubben.


Alexander Jansen

 05.04.21, kl. 21:50
 09.04.21, kl. 15:49


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Strømsgodset varslet intern utredning, og uttalte at Henrik Pedersen tilbakeviste påstandene da saken om rasismeanklagene ble kjent i påsken.

- I denne utredningen er det avdekket uheldige episoder som styret tar på største alvor. Dette er adressert og vil bli håndtert internt. Det er derimot ikke dokumentert eller avdekket forhold som gjør at styret i Strømsgodset Toppfotball finner grunnlag for å avslutte samarbeidet med Henrik Pedersen, uttaler klubben i en pressemelding mandag kveld.

- Styret i Strømsgodset Toppfotball har full tillit til Henrik Pedersen som hovedtrener og opplever ikke at han har utvist rasistiske holdninger mot ansatte i klubben. Styret tar sterk avstand fra rasisme og vil understreke at det er nulltoleranse mot rasistiske holdninger i klubben, skriver klubben videre.

Ifølge Strømsgodset startet saken ved at klubben for noen uker tilbake mottok et varsel fra en ansatt i klubben, mot hovedtrener Henrik Pedersen. Anonyme kilder uttalte til Nettavisen og Eurosport at Pedersen hadde skapt en «fryktkultur» og hadde en «ekstrem lederstil», i tillegg til anklagene om «grovt rasistiske utsagn». 

Det er ifølge Godset nå gjennomført en «grundig intern utredning» av først ledelsen, og deretter styret i klubben. 

LES OGSÅ: SIF-trener beskyldes for rasisme: - Avviser påstandene

_MG_4557 (1).jpgFÅR FORTSETTE: Henrik Pedersen (43), hovedtrener i Strømsgodset siden 2019.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE