ANNONSE

FOTO: MOT

Nedre Eiker kåret til årets MOT-kommune

I forrige uke arrangerte organisasjonen MOT sin årlige inspirasjonssamling for MOTs ildsjeler over hele Norge. Her kom Nedre Eiker kommune til å spille en sentral rolle.


Roy Hansen

 12.09.18, kl. 09:17
 25.09.18, kl. 21:00


ANNONSE
ANNONSE

 

NEDRE EIKER: En viktig del av samlingen er å løfte frem og hedre kommuner, skoler og enkeltindivid som bruker MOTs program som verktøy for å gjøre en forskjell i ungdoms liv. 

Under MOTs Ildsjelsamling var det nettopp Nedre Eiker kommune som ble tildelt den gjeve prisen «Årets MOT-partner kommune» for sin innsats for ungdommene i Nedre Eiker over mange år. 

Nedre Eiker har vært MOT-kommune helt siden 2003, og har jobbet solid med MOTs programmer i mange år og er gode på å synliggjøre MOT og organisasjonsens verdier i lokalsamfunnet. De er dyktige på å involvere ungdommene i MOT-arbeidet, og er fremragende på å rekruttere og å utdanne dyktige unge MOTivatorer og Unge MOT-ledere som bidrar stort til lokalsamfunnet i kraft av å være gode rollemodeller, heter det i en pressemelding.

Gjev utmerkelse

Nedre Eiker var godt representert på MOTs Ildsjelsamling, og stilte med et stort team med ungdommer, MOT-coacher og rektorer. Marit Hjallen Leknes er MOT-koordinator og en viktig bidragsyter for MOT-arbeidet i Nedre Eiker kommune, og hun var svært stolt over å ta imot den gjeve utmerkelsen. Da hun fikk spørsmålet på scenen om hvorfor de lykkes i Nedre Eiker, kom svaret umiddelbart: 

– Vi lykkes fordi vi er et stort team som drar i samme retning. Vi har en trygg og god forankring både hos kommuneledelse og skoleledelsene. Vi lykkes også ved å samarbeide på tvers av skole og kultur. MOT skaper en trygghet i hverdagen der ungdom ser og blir sett, sier Marit Hjallen Leknes.

- Jeg vil presisere at dette er en pris til hele kommunen, alle som bor i Nedre Eiker. Vi har tre aktive MOT-klubber, Nedre Eiker Svømmeklubb, NOR 92 og Down Under som bruker dette verktøyet inn mot barn og ungdom. Her blir også de voksne, med trener og ledere skolert i MOT. Vi ser viktigheten i å møte barn og ungdom - ikke bare på skolen, men også på deres fritidsarenaer, sier Marit i en kommentar til Eikernytt.no

- Det å ha forankring i hele samfunnet gjør at denne prisen er utrolig gjev. Denne prisen er til oss alle. Det føles veldig godt å være en del av dette. Jeg må ha verdens beste jobb. Jobbe med ungdom, men også det å kjenne på at du kan gjøre en forskjell for enkeltmennesker, gjør noe med oss alle. Å få denne prisen nå, føler jeg er utrolig viktig inn mot sammenslåing av kommunene. Det å vise viktigheten av hva MOT er og gjør med oss, sier hun.

LES OGSÅ: Student i Drammen? Her er byens beste studentrabatter!


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE