ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Farevarsel: Kan få over 30 centimeter snø i helga

Denne gangen er meteorologene sikre - kong vinter gjør comeback, og det så til de grader. I helga skal det lave ned!


Alexander Jansen

 28.02.20, kl. 10:51
 18.03.20, kl. 02:15


ANNONSE

 

DRAMMEN: OPPDATERT: Fredag ettermiddag har Meteorologisk Institutt sendt ut farevarsel som følge av mye snø:

Lørdag og søndag skal det falle store nedbørsmengder i drammensområdet - og i de høyereliggende strøkene ser mesteparten ut til å komme i fast form, som på Konnerud og Lierskogen. 

I sentrum og langs kysten viser prognosene at mesteparten av nedbøren faller som sludd og regn søndag, men også her kommer det et betydelig snøfall lørdag.

Totalt i løpet av helgen er det ventet mellom 30 og 40mm nedbør, og det er med andre ord grunn til å sette frem snøskuffa igjen om du hadde trodd at vinteren var over selv om vi nå skriver mars måned.

Natt til mandag blir det imidlertid enda mildere, og da går nedbøren over i regn også i de høyereliggende områdene, ifølge Meterologisk Insitutt - så moro i nysnøen blir trolig en kortvarig affære. 

R45645676.JPGKONNERUD: Slik ser værvarselet ut for innbyggerne på byens tak.

Nysnø til skisprinten?

Allerede onsdag under skisprinten 4. mars ser det imidlertid ut til å komme et nytt snøfall på Konnerud, og med snøfallet som kommer i helgen er det ingen ting som skulle tilsi snømangel når worldcup-rennet går av stabelen. 

Videre ut langtidsvarselet ser det ut til å være lite eller ingen nedbør, med temperaturer på pluss/minus null grader avhengig av døgnlige variasjoner.

LES OGSÅ: Snøkaoset avlyst - får mindre snø enn ventet


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE