ANNONSE

Ledertrio og medeiere i Utleiesenteret foran det nye Munchmuseet i Bjørvika der selskapet nå har fått en storkontrakt. Fra venstre: Alfred Bakken, driftsansvarlig Gardermoen, tidligere Akershus Utleie, Lasse Kjøsterud, konsernsjef og tidligere driftsansvarlig ved Drammen Utleiesenter, og Tommy Jensen, salgsleder i Oslo-avdelingen, tidligere Høydespesialisten.
Foto: Torbjørn Tandberg

Utleiesenteret angriper Oslo-markedet etter fusjonering

Nylig dro konsernet i land en storkontrakt i forbindelse med byggingen av det nye Munchmuseet.


Redaksjonen

 19.12.17, kl. 20:04
 29.12.17, kl. 20:10


ANNONSE

 

DRAMMEN / OSLO: Det er nå ett år siden Utleiesenteret i Drammen, Høydespesialisten i Oslo og Akershus Utleie på Gardermoen gikk sammen til ett selskap som nå har fått navnet Utleiesenteret AS.

Konsernet er nå den største aktøren innen utleie til bygg og anlegg på Østlandet med en totalomsetning på 350 millioner kroner og 80 ansatte.

– Anleggene, prosjektene og selskapene blir bare større og større, og det krever også mer av oss som utleiere. Gjennom denne fusjonen har vi blitt en totalleverandør som nå er enda mer fleksibel i forhold til kundenes behov. Det betyr at vi nå har veldig mye kompetanse og erfaring samlet i ett og samme selskap, og så får vi ikke minste en veldig bred og komplett maskinpark med eksempelvis 900 lifter og over 100 gravmaskiner til utleie. Dermed kan vi betjene enda større kunder og enda større prosjekter, opplyser konsernsjef Lasse Kjøsterud som påpeker at sammenslåingen også gjør at de kan levere ut utstyr raskere og fordelt på et større geografisk område.

Storkontrakt på Munchmuseet

– Nå har vi utleveringssteder både i Kongsberg, Drammen, på Gardermoen og i Oslo, sier Kjøsterud som legger til at de allerede har merket effekten av fusjonen.

– Nylig fikk vi en ny stor kunde som vi har arbeidet med veldig lenge, og som neppe hadde gått til oss hvis vi ikke hadde den tyngden vi har nå, sier Kjøsterud.

Salgsleder ved avdeling i Oslo, tidligere Høydespesialisten, Tommy Jensen, kan dessuten opplyse at avdelingen nylig dro i land en storkontrakt i forbindelse med utbyggingen av nye Munchmuseet i Bjørvika, et 13 etasjer høyt og 26.000 kvadratmeter stort nybygg.

– Det er den største kontrakten vi har inngått ved Oslo-avdelingen i år. Vi leverer blant annet teleskoptrucker, lifter og diverse annet utstyr til anlegget, opplyser Jensen som synes det spennende å være med å bidra på et prestisjeprosjekt og signalbygg som Munchmuseet.

Rigger seg for vekst

Også i Gardermoen-avdelingen, der tidligere Akershus Uteleie har flyttet inn i helt nye lokaler, merkes fusjonen positivit.

– Vi er mye mer fleksible enn før. Kundene våre kan hente en maskin i eksempelvis Kongsberg og levere den her på Gardermoen. Sammenslåingen gjør oss nå i stand til å håndtere stadig større kunder og oppdrag. Og timingen er også bra siden det nå er veldig stor byggeaktivitet og mange store utbyggingsplaner på gang i området, påpeker driftsansvarlig Alfred Bakken.

Og Utleiesenteret rigger seg nå for ytterligere vekst gjennom blant annet oppkjøp av flere selskaper, og det skal også investereres i mer materiell og utstyr.

– Målet er å styrke posisjonen på det sentrale Østlandet, og vi kan nå angripe Oslo-markedet både fra Drammen, Kongsberg og Gardermoen. I tillegg forventer vi en generell vekst i utleiemarkedet da også bedriftene i Norge nå begynner å følge trenden fra andre deler av Europa der det er langt mer vanlig å leie enn å eie, påpeker konsernesjef Lasse Kjøsterud i Utleiesenteret.

LES OGSÅ: Utleiesenteret sikret seg ny storkontrakt


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE