ANNONSE

BEST: - Vi skal fortsette å være best i dieselklassen, men har ambisjoner om å være i tet også på elbil, sier Kristian Marheim i Albjerk Bil Drammen.
FOTO: FRANK WILLIKSEN

Imponerende 2019-tall for Skoda-diesel

Uten en eneste bil med ladekabel kan Skoda-forhandleren på Åssiden se tilbake på et knallsterkt 2019. Den tsjekkiske fetteren i VAG-familien gikk ut av året som et fossilt lyspunkt i et elektrisk hav, og endte som distriktets 7. største bilmerke.


Frank Williksen

 15.01.20, kl. 22:38
 25.01.20, kl. 20:24


ANNONSE

 

ÅSSIDEN: Neste rene fossilmerke var for øvrig Mazda, på 15. plass. Og det er nok av lyspunkter å ta av for det entusiastiske teamet hos Albjerk Bil Drammen:

- Hver tredje nye dieselbil i 2019 var en Skoda
- I desember var Skodas dieselandel hele 46,8 prosent!
- Storselgeren Skoda Octavia hadde en markedsandel på 16,9 prosent i dieselsegmentet i 2019.
- Octavia nådde toppen for året med 32,3 prosent andel i desember.
- I desember var Octavia mest registrerte enkeltmodell i distriktet sammen med Tesla Model 3.

I en tid med stadig sterkere fokus på elektrifiserte biler, leverer altså Skoda på imponerende vis.

- Gratulerer med et knallsterkt 2019, salgssjef Kristian Marheim – hva er oppskriften?

Godt team

- Vi takker så mye! Oppskriften? Tja, aller først har vi riktige biler, og så har vi et team her som har gjort en ekstremt god jobb gjennom hele 2019. Du kan kanskje si at vi på mange måter har vært kjerringa mot strømmen ved å stå i det slik vi har gjort – og produsere 370 kontrakter på dieselbiler siste året.

- Stor honnør til både selgere og importør som står imot, og beviser at folk ikke skal ha riktig bare elbiler ennå; noen vil også ha diesel. Det er ikke tvil om at fjoråret var det tøffeste året for oss, og vi har jobbet hardt over hele huset for å klare dette, sier Marheim.

- Nå har vi gått inn i et år som blir veldig spennende, legger han til.

Marheim_DSER456YTU.jpeg
LES OGSÅ: Premiere på nye Skoda Octavia - tilgjengelig som ladbar hybrid

Selger seg selv

Ja, nå er dere også på vei inn i elbil-klassen?

- Ja, Skoda Citigo IV er allerede i salg og vi har levert de første bilene. I mars starter salget av den spennende SUVen Vision IV, med levering av de første bilene i fjerde kvartal. Så er også Superb IV hybrid i salg, og her begynner vi å levere biler ganske snart.

- Det er stor forskjell på å selge elbiler og fossile biler?

- Ja, definitivt. Elbil selger seg jo nesten selv, mens det med dieselmodeller handler mer om bilsalg på den gamle, gode måten.

LES OGSÅ: 
Skoda og dieselbiler topper salgstatistikken

Glemmer diesel?

- Er det ikke fare for at dere nå glemmer diesel og bare fokuserer på elbil fremover?

- Nei, absolutt ikke. Jeg ser poenget, men kan love at vi skal ta diesel-kompetansen med oss videre, og fortsette å være best i denne klassen. Samtidig har vi ambisjoner om å bli best også i elbil-klassen når vi kommer i gang for alvor, sier Kristian Marheim videre.

- Hvordan skal dere klare dette?

Ikke alle skal ha elbil

- Vi har alltid vært nøye med å definere kundens behov når bil skal velges, og ser at vi mer og mer blir rådgivere i bilkjøpsprosessen. Dette skal vi fortsette med, for det er ikke slik at alle automatisk skal ha elbil som eneste rette valg. Derfor har vi hele tiden sagt at vi skal fortsette å være best på det vi kan best, nemlig diesel. Det handler om å ta godt vare på kundene vi allerede har.

- Vi ser ikke minst at bilene våre er attraktive i næringsbruk – det er mange som kjører langt og som fortsatt må ha dieselbil. Klarer vi å ta godt vare på dette i tiden som kommer, samtidig med at vi lykkes i elbil-markedet, så vil både Skoda og Albjerk Bil Drammen ha fortsatt god vekst fremover, slutter Kristian Marheim, som for tiden gleder seg ekstra over at Skoda får stadig nye kunder med andre merker inn i butikken.

Marheim Skoda Vision IV.jpgKOMMER: Nå kommer Skoda for fullt også på elbil. Spesielt er forventningene store til SUV-modellen Vision IV.

LES OGSÅ: Innviet Skodas nye prestisjeanlegg i Drammen

LES MER OM NÆRINGSLIV HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE