ANNONSE

SPEKEMAT-SPESIALISTER: Rune Risvik sammen med Camilla Pedersen og butikksjef Susann Brandanger (t.h.) etter at åpningsrushet hadde lagt seg.
ALLE FOTO: ROY HANSEN / EIKERNYTT.NO

Satser stort på spekemat - omsetter for over 20 mill.

Eiker Senter har fått et nytt tilskudd i butikkmiksen. Spekebua med Rune Risvik i spissen kan friste med alt av spekemat - og litt til.


Roy Hansen

 20.09.19, kl. 10:20
 03.10.19, kl. 00:33


ANNONSE

 

ØVRE EIKER: I snart 30 år har Rune Risvik fra Mjøndalen reist land og strand rundt for å selge spekepøler fra egen bod. Han har også hatt sine stands på Eiker Senter opp mot jul, og med erfaringer om et kjøpevillig publikum i Eiker-bygdene, valgte han å satse på et fast utsalg på senteret i tillegg til nettbutikken han driver med samme sortiment.

Ifølge Risvik har omsetningen på netthandelen tatt av de siste to årene, og skal ha kommet opp i 20 millioner kroner. Bare på Facebook har de over 31.000 følgere og markedsfører og selger produkter til hele landet.

I den 140 kvadratmeter store butikken og lageret skal han ha det meste av sortimentet, som går på spekepølser, spekemat og pålegg. I tillegg blir det flatbrød og tilbehør. Men trenger du også en skikkelig kniv for å skjære opp pølsene eller fenalåret, så har butikken det også.

- Vi har varer i alle prisklasser, men satser på å holde prisene på et fornuftig nivå. Men vi har også «Bærum-skinker» til nesten 4.000 kroner, sier Risvik til Eikernytt.no.

IMG_5131.JPG

Lei av å reise

Etter å ha fartet land og strand rundt i nesten 30 år, var Rune Risvik lei av all kjøringen. I nærmere fire år har han derfor satset mest på nettbutikken.  

Spekebua Nett og Engros har ikke tenkt å stoppe med denne etableringen. Snart kommer det en ny nettbutikk drevet fra Sverige, og som skal henvende seg til det tyske markedet. Årsaken til at Sverige er valgt er, er at hovedlageret ligger der.

Det er tre ansatte i firmaet på fast basis, men oppunder jul og andre høytider økes staben med inntil 12 personer. Dette for å ta unna alle bestillinger til blant annet jul.

Fornøyd med tilskuddet

Senterleder Gry Harbu er glad for tilskuddet og er imponert over innsatsen de siste dagene før åpningen.

- Dette er folk som virkelig har stått på for å få alt på plass, sier hun.

IMG_5126.JPGSenterleder Gry Harbu sammen med daglig leder i Spekebua, Rune Risvik. Her er det mye godt i hyllene kan hun slå fast.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE