ANNONSE

IKKE FULLT SÅ AUTENTISK: Sitatet på veggen er bare humor. Ifølge Bagle er det norsk fredagstaco som skal serveres bak glassveggene til høsten.
ALLE FOTO: BENEDICTE HAUGAARD / DRM24

Satser på norsk fredagstaco i hjertet av Drammen

Etter å ha jobbet som administrerende direktør for tacokjeden «Los Tacos» i bare to måneder, landet han en leieavtale i Drammen. Nå river liungen ned Unique, og bygger opp byens første «fast-casual» tacorestaurant!


Benedicte Haugaard

 09.09.18, kl. 08:50
 25.09.18, kl. 20:00


ANNONSE

 

DRAMMEN: Det er ingen tvil om at de gamle lokalene på hjørnet av Bragernes torg er slitt, og at Ørnulf Bagle har nok å holde styr på om dagen.

Liungen startet som administrerende direktør i Los Tacos i mars, og allerede i mai landet han en leieavtale på lokalene på torget. Men det var riktignok ikke her han hadde planer om å starte.

- Vi forsøkte å få til noe i nybygget ved siden av rådhuset, men de ønsket ikke servering. Da vi fikk sjansen til å åpne i dette lokalet var det bare å slå til!

BORT MED UNIQUE: Dette skiltet er det siste som ligger igjen fra lokalenes disco-dager.

Bort med Unique

I tillegg til å ha kontroll på de fem andre Los Tacos-restaurantene i landet, må han nå sørge for at gamle Unique blir ribbet til betongen før restauranten bygges opp i rustisk, industriell og meksikansk stil. 

- Vi skal endre alt. Det skal ikke være mulig å kjenne seg igjen her når vi er ferdig senere i høst!

Bagle peiler seg nemlig inn på en åpning i løpet av høsten, og sier han gleder seg til rørlegger- og elektrikerarbeidet er over så de kan ta over oppussingen. 

- Vi håper jo å kunne åpne en torsdag i slutten av oktober, sier han mens han smiler lurt. 

Om to måneder skal altså dørene til Drammens nye hotspot åpne - med båser, barkrakker og langbord.

VENTER PÅ OVERTAKELSE: Bagle gleder seg til de får pusse opp og flytte inn.

Annet klientell

Han legger ikke skjul på at klientellet som vanket på Unique får seg en overraskelse om de bestemmer seg for å ta turen innom. Los Tacos har noe for alle, men satser på unge voksne i alderen 16-35.

- Vi ønsker å gi Drammen et nytt «fast-casual» tilbud, og tilbyr en restaurant som er perfekt for en kjapp matbit etter jobb og skole, en øl eller to, og ikke minst, perfekt for hele familien før kino.

Han legger også til at restauranten kommer til å tilby catering av mat.

- Ikke  autentisk

«Mexican food so authentic Donald Trump would build a wall around it», står det på vinduet til byggeplassen. Så autentisk meksikansk er det likevel ikke.

- Det er mye humor i den plakaten, men maten er riktignok ikke fullt så autentisk. Her får man servert en fornorsket fredagstaco for en billig penge. Man får også nachos og en digg, hjemmelaget guacamole!

Han opplyser at prisene vil ligge fra 85 - 139 kroner for en middag - og at han selv blir mett på én burrito. 

ELVEFESTIVALEN: Los Tacos startet promoteringen allerede under Elvefestivalen. (FOTO: LOS TACO)

Stolt drammenser

Og det er ikke bare guacamolen som er lokalprodusert. Bagle har lang fartstid i Drammens restaurantbransje, og var aldri usikker på hva han ønsker i tappetårnet.

- Vi skal selvfølgelig ha Aass på tapp. Jeg er glad i Aass sier han som stolt drammenser.

Og det var aldri noen tvil om at Los Tacos skulle komme til Drammen. I hvertfall ikke etter at Bagle tok over roret. Allerede under elvefestivalen startet promoteringen av den nye restauranten på torget.

- Vi satt opp en rosa foodtruck utenfor lokalene, og solgte overraskende bra!

- Og det kuleste av alt: Foodtrucken kan leies til ditt arrangement!

Ansetter

Den administrerende direktøren har allerede ansatt en kvinnelig daglig leder som selv skal stå for rekrutteringen fremover. Og det er ingen tvil om at interessen rundt den nye restauranten på torget er stor.

Mens DRM24 er på besøk kommer jobbsøkere ruslende inn på byggeplassen for å vise interesse og etterspørre informasjon.

Det er ingen tvil om at Bagle og gjengen har mye å henge fingrene i dersom de skal rekke å åpne Drammens nye fredagsfavoritt om to måneder. 

LES OGSÅ:
Safran byr på indisk kjøkken og selvbrygget øl


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE