ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: SAS

SAS permitterer 10.000, Norwegian 7.300 ansatte

90% av de ansatte i SAS permitteres. Norwegian melder at 85% av alle flygninger er kansellert.


Redaksjonen

 15.03.20, kl. 22:08
 18.03.20, kl. 02:15


ANNONSE

 

NORGE: SAS opplyser søndag at de permitterer 10.000 ansatte, hvorav 3.000 i Norge.

- Som følge av coronaviruset og myndighetenes tiltak er behovet for flyreiser i praksis ikke-eksisterende. Vi har derfor besluttet å sette mesteparten av våre ressurser på vent fra og med mandag, uttaler selskapet i en pressemelding.

SAS vil allikevel forsøke å opprettholde et visst tilbud for å få reisende hjem fra sine destinasjoner i løpet av de neste dagene.

- Berørte passasjerer vil få beskjed. Ventetiden på våre kundesentre er ekstremt lang, og vi ønsker at kun kunder med flybooking de neste tre dagene tar kontakt, opplyser flyselskapet.

Norwegian permitterer 7.300

Før helga ble det klart at Norwegian permitterer 4.000 ansatte. Mandag har tallet økt til 7.300. 85% av selskapets flygninger er nå kansellert.

- På grunn av sviktende etterspørsel og reiserestriksjoner over hele verden som følge av COVID-19-situasjonen, kommer Norwegian til gradvis å måtte kansellere flesteparten av selskapets flygninger og permittere nesten alle ansatte, melder selskapet i en pressemelding.

- Luftfarten står overfor en ekstraordinær krise der også vi i Norwegian må sette de aller fleste av flyene våre på bakken og permittere en stor andel av våre kolleger. Disse egne tiltakene er dessverre ikke nok. I denne helt kritiske situasjonen vi står oppe i er det derfor svært positivt at norske myndigheter har uttalt at de vil gjøre det som trengs for å trygge norsk luftfart, slik at viktig infrastruktur og titusenvis av jobber opprettholdes, sier Norwegians konsernsjef Jacob Schram.

Selskapet opplyser at passasjerene som blir direkte berørt som følge av kansellerte ruter, får beskjed. Slik flyr norwegian den nærmeste tiden:

- Enkelte fly vil fortsatt gå for å få nordmenn hjem i Europa.
- Innenriks-flygninger vil også bli opprettholdt med redusert tilbud, samt flygninger mellom de skandinaviske hovedstedene. 
- Alle interkontinentale flygninger blir kansellert, med unntak av rutene fra Skandinavia til Bangkok og Krabi som flys ut vintersesongen (siste flygninger i slutten av mars).


- Det er virkelig med tungt hjerte at vi nå må permittere om lag 7300 av våre kolleger, men vi har dessverre ikke noe valg. Jeg vil likevel understreke at dette er midlertidig, for når verden returnerer til normalen, er selvsagt mitt mål å få våre kolleger tilbake, sier Schram.

LES OGSÅ: Norge stenger alle flyplasser og havner
LES OGSÅ: Forsikringsselskap dekker avbestillinger til hele verden


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE