ANNONSE

HER BLIR DET LIV: Uteserveringen kommer nå på plass igjen hos byens største utested Z / Brask & Bramm, som forbereder gjenåpning.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Nå gjenåpner flere av byens spisesteder

De første har allerede åpnet dørene forsiktig. I løpet av neste uke kommer flere etter. Og mye tyder på at gjestene kjenner sin besøkelsestid.


Alexander Jansen

 24.04.20, kl. 18:41
 07.05.20, kl. 10:24


ANNONSE

 

DRAMMEN: Forrige uke åpnet Skutebrygga dørene fredag, og kunne glede seg over smekkfull uteservering i godværet. Dagen etter fulgte pizzarestauranten Lizzi's etter. Også Peppes Pizza på Strømsø Torg har åpnet.

Denne uka åpnet Anchas Bodega, Frukt & Grønt samt Ask & Loke torsdag, mens Bølgen & Moi inviterte middagsgjester på besøk fra fredag, både ute og inne. 

Og i løpet av neste uke følger flere av sentrumsrestaurantene etter, etter å ha holdt helt stengt i fem lange uker.

_MG_1505_2345678.jpgÅPENT: Både Skutebrygga og Bølgen & Moi har nå åpnet dørene, førstnevnte med en ukes «forsprang».

Ingen nattklubb

Men for de som tror at det nå blir mulig «å dra på byen» i helga, må de tro om igjen. Selv om utestedene serverer alkohol, er de ifølge kommunens retningslinjer pålagt å stenge når matserveringen opphører. 

Hos Z / Brask & Bramm er det for eksempel bare restauranten i 1. etasje som vil holde åpent når utestedet gjenåpner fredag neste uke. Resten av utestedet i etasjen over må fortsatt holde stengt.

- Det blir litt væravhengig, men vi har i første omgang kun tenkt å ha uteservering. Blir været dårlig åpnet vi restauranten inne, med halvparten av plassene og begrensede åpningstider, forteller daglig leder Ida Marthine Eker. 

mg9819komp.jpgSERVERER IGJEN: Daglig leder Ida Marthine Eker på Z / Brask & Bramm åpner dørene igjen, men baren i 2. etasje holder fortsatt stengt inntil videre.

I likhet med flere andre tilbyr restauranten i første omgang en mindre meny enn vanlig. 

- Vi ser flere andre åpner opp igjen, og vi må prøve å komme litt i gang igjen. Foreløpig er det kun lederne som er tilbake på jobb, sier Eker.

Brask & Bramm får følge av Jonas B. Gundersen på solsiden av torget. Daglig leder Håkon Næss Jonson forteller til DRM24 at de trolig åpner dørene neste torsdag.

_A1I5699.jpgSNART OVER:
Jonas B. Gundersen tar ned skiltet til uka.

LES OGSÅ: 
Gjenåpner Smak etter tre uker: - Folk har helt abstinenser

Flere usikre

Egon, som var blant de siste serveringsstedene som stengte dørene i Drammen, har foreløpig ikke tatt noen beslutning om gjenåpning i Drammen, men opplyser til DRM24 at de vurderer det fortløpende.

Daglig leder Ann Cathrin Liverud på Anchas Bodega og Café Bragernes, forteller at de foreløpig holder sistnevnte stengt.

- Vi prøver ut med bodegaen først og ser hvordan det går, forteller en travelt opptatt Liverud til DRM24 fredag ettermiddag.

Det har ikke lyktes DRM24 å få en kommentar fra Pigen, som fortsatt holder stengt. Det samme gjør etter hva DRM24 erfarer Big Horn, Vertshuset Oscar og Stallen, Los Tacos, Mirawa, Dynastiet, Yaya's og flere andre mindre restauranter.

LES OGSÅ: Picasso er corona-konkurs

_A1I5702.jpg
ØDE: Slik så det ut en lørdags kveld på Bragernes Torg i slutten av mars.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE