ANNONSE

FOTO: ROY HANSEN / EIKERNYTT.NO

MIF stakk av med Næringslivsprisen for 2018

I sterk konkurranse med både handelsstandsforeningen og Eiker Vekst, trakk MIF det lengste strået i konkurransen.


Roy Hansen

 10.05.19, kl. 20:06
 20.05.19, kl. 12:15


ANNONSE

 

NEDRE EIKER: Det var daglig leder i MIF, Svein Erik Gevelt, som tok imot prisen på vegne av idrettsklubben. Det hele foregikk på Portåsen, hvor Nedre Eiker Næringsråd hadde invitert til «After Work» med servering, prisutdeling og en konsert med Jonas Fjeld.

Det var ordfører Bent Inge Bye som delte ut prisen,og som blir den siste for hans del. Han håpet tradisjonen ville fortsette, og uttrykte både ære og glede over å kunne dele ut prisen til nettopp MIF, som ikke bare er blitt en viktig idrettsklubb, men også en stor lokal aktør på en rekke områder.

Kommersiell leder i MIF, Ole Sivertsen, kunne nemlig fortelle om en klubb som i dag omsetter for cirka 40 millioner kroner i året, og er således blitt en rimelig stor «bedrift». De har cirka 40 årsverk i organisasjonen i tillegg til å ha cirka 50 årsverk basert på frivillige.

MIF er også blitt en betydelig eiendomsforvalter med byggingen rundt stadion i Mjøndalen, hvor det i løpet av et par år vil bo 500 personer innenfor det gamle stadionområdet.

Gründer med systue

En annen ildjsel fra det lokale næringslivet som presenterte seg torsdag kveld kveld var Aina Henninen. Hun er gründer og driver sin egen systue i Mjøndalen, samtidig som hun fungerer som leder av Mjøndalen Handel- og Serviceforening.

Hun kunne fortelle om en vellykket etablering, og en rekke oppdrag både på egne produkter og som systue for et bredt publikum. Hun har nå fulle ordrebøker ut neste år og etterlyste derfor flere næringsdrivende i Mjøndalen som kunne ta et tak i handels- og serviceforeningen.

I dag er det Dag Andersen som mer eller mindre fungerer som leder i foreningen, og som også hadde regien for gårsdagens arrangement.

Blir slått sammen

Mandag 13. mai er det ekstraordinært årsmøte i Nedre Eiker Næringsråd. Bakgrunnen er at Næringsforeningen for Drammensregionen skal samle de lokale næringsrådene under én paraply. Det betyr i realiteten en nedleggelse av næringsrådene i Øvre Eiker, Nedre Eiker, Lier og Sande. Sande vil normalt høre til Holmestrand, men ønsker selv å ligge under Drammen.

Daglig leder i Næringsforeningen for Drammensregionen, Rune Kjølstad, orienterte om veien videre og tanker for foreningens arbeid og organisering. Det samme skjedde da han deltok på Øvre Eiker Næringsråds møte for kort tid siden.

Ettersom Nedre Eiker blir en del av Nye Drammen fra nyttår, vil det være naturlig at foreningen samler alle medlemmer under ett tak, men at det er lokale avdelinger som vil ha møter og sammenkomster omtrent som i dag. De vil ifølge Rune og få egne budsjetter til å drive slik virksomhet for.

Kjølstad understreket at næringsforeningen måtte satse fremover for å få flere medlemmer, og dermed større vekst i saker som gjelder næringslivet i hele regionen.

I fjor var det datafirmet Siteman som stakk av med prisen for 2017.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE