ANNONSE

SER LYSET I TUNNELEN: Senterleder Elisabeth Lohk gleder seg over at nye butikklokaler og en ny «handlegate» nå tar form - totalt 12.000 kvm.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Gulskogen reåpner allerede i juni - nye butikker på vei inn

Rehabiliteringen har gått raskere enn forventet - nå åpner kjøpesenteret mesteparten av den renoverte delen fire måneder før skjema.


Alexander Jansen

 06.03.20, kl. 15:06
 21.03.20, kl. 12:55


ANNONSE

 

GULSKOGEN: Opprinnelig var planen at delen av kjøpesenteret, som har vært stengt ned for totalrenovering og gjenoppbygging siden desember 2018, skulle reåpnes i oktober.

Byggeprosessen har imidlertid gått på skinner, og derfor kan Gulskogen gjenåpne mesteparten av de aktuelle arealene allerede før sommerferien. 

- 4.000 kvadratmeter skal stå klart til bruk første uka i juni, forteller prosjektleder Per Kristian Hegg i Betonmast til DRM24.

Det innebærer den delen av senteret som har vært avstengt fra Cubus/Eurosko i 1. etasje, og bort til gamle Meny. 

- Her kommer det flere nye butikker, og senteret får en litt annen utforming hvor vi får utnyttet arealet bedre med større butikkflater, sier senterleder Elisabeth Lohk.

Den resterende delen av senteret med hovedinngangen, Meny og hvor gamle Elkjøp holdt til, åpner først i oktober.

_A1I5241_komp.jpgTAR FORM: Rett etter påske starter flisleggingen av fellesarealene på nylagt betonggulv, forteller prosjektleder Per Kristian Hegg og senterleder Elisabeth Lohk. Bak i bildet kommer et nytt spisested på plass etter «Kafé Kvisten». - Avtalen landes snart, forteller Lohk.

Disse kommer

Senterlederen har i disse dagene hendene fulle med å lande nye leiekontrakter. Nå gjenstår kun fire leietagere i den nye delen av senteret.

- Mye er klart, men vi har ikke signert endelig enda, så de siste må vi komme tilbake til, forteller Lohk.

De nye butikkene er følgende: Christiania Glassmagasin (kjøkkenutstyr, glass og porselen), Fredrik & Louisa (parfymeri), Partyland (partytilbehør) og Høyer (klær/mote). Alle bortsett fra sistnevnte skal åpne første uka i juni.

I tillegg vil Vero Moda & Jack & Jones, Meny, Mester Grønn, Apotek1 og Vita åpne sensommer/tidlig høst. Flere av disse har midlertidige lokaler i andre deler av senteret - hvor det også kan dukke opp nye leitagere når disse flytter.

Mye tyder på at det fortsatt vil være hvitevarehandel i de gamle Elkjøp-lokalene, men her kan ikke Lohk bekrefte noe sikkert foreløpig. En annen nyhet i butikkmiksen på senteret er at leketøysbutikken Kozmos tar over de gamle lokalene etter Babyshop i 2. etasje allerede i april, og får ny og større plass.

_A1I5283.jpgKLART FOR INNREDNING: Flere lokale underentreprenører utfører arbeider i senteret. De neste ukene får butikklokalene innglassing og rullegitter.

_A1I5267.jpgSPENNARMERING: Her legges gulvet til nye Meny. Det foregår etter en metode hvor betongen i gulvet skal spennes opp og henger på pælene, som igjen står støtt på fjellgrunn. 

Nytt utetorg

Det er imidlertid ikke bare innendørs det blir nyheter på Gulskogen. Også utvendig kommer kunder og naboer til å merke stor forskjell. 

Torget som nå er avstengt nærmest hovedinngangen på kjøpesenteret skal også få seg en betydelig ansiktsløftning i form av et større grøntområde, flere sykkelparkeringer med mer.

_A1I5360.jpg
- Det blir spennende også for Gulskogen som bydel, og her venter vi kun på igangsettelsestillatelse fra kommunen, men dette er bare en formalitet, sier Lohk. 

Forøvrig blir gulvet i hele 1. etasje av parkeringshuset nå lagt på nytt som følge av setningsskadene, og skal stå klart til oktober.

På lengre sikt vil uteområdet ut mot stasjonsområdet også bli bygget vesentlig om i forbindelse med Bane NORs planer knyttet til ny Vestfoldbane - men det er et helt separat prosjekt.

_A1I5280.jpgREV GAMLEBYGGET: Utvendig har den gamle delen av senteret som huset Elkjøp blitt jevnt med jorden, og nye pæler slått ned. Det bygges opp igjen med samme størrelse, men etter nye standarder og sikker fundamentering.

Godt samarbeid

Senterleder Lohk påpeker at det har vært en utfordrende tid for senteret siden setningsskadene medførte stenging, men understreker at samarbeidet med Betonmast som utførende entreprenør har vært meget godt.

- Vi har hatt et veldig godt samarbeid hele tiden, og vi har hatt ukentlige statusmøter, de er flinke til å rydde etter seg og alt har fungert utmerket både med hensyn til støy og sikkerhet, sier Lohk.

_A1I5291_komp.jpg

Fokus på bærekraft

Fra et bygg- og anleggsperspektiv fremhever prosjektleder Hegg at hele prosjektet har vært gjennomsyret av effektiv planlegging, høye standarder og bærekraft i alle ledd.

- Vi har hatt en sorteringsgrad på 97% av avfallet, ventilasjonsanlegget brukes om igjen, og lampene som var her ble for eksempel demontert og gitt bort for gjenbruk, sier prosjektleder Hegg. 

Nærmere 100 arbeidere har vært i sving samtidig på anleggsplassen inne i Gulskogen senter, og arbeiderne har startet allerede klokken 06.00 for å kunne «bråke fra seg» før senteret åpner. Nå ser Lohk frem mot nyåpning.

- Vi gleder oss til å vise frem nye Gulskogen til både kunder og ansatte, sier Lohk.

_A1I5349.jpgGJENNOMGANG: Bak denne veggen ligger den eksisterende handlegaten med Cubus som nærmeste nabo. Her blir det gjennomslag og overgang til den nyrenoverte delen som åpner i juni.

_A1I5357.jpgMOTSATT SIDE: Veggen som nå skiller anleggsplass fra kjøpesenter.

LES OGSÅ: Meny tilbake på Gulskogen
LES OGSÅ: Nå rykker entreprenøren inn for å bygge fremtidens Gulskogen


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE