ANNONSE

FRISKT PUST: Fornyelsen av Vegvesen-bygget vil sørge for en kraftig ansiktsløftning av Strømsø Torg, med handel og servering på gateplan.
ILLUSTRASJONER: SPIR ARKITEKTER

Forvandler utskjelt betongkloss til moderne kontorbygg

Statens Vegvesen har holdt til i bygget siden det stod nytt i 1974. Nå er de ute, og allerede i 2021 er det klart for innflytting i et totalrenovert forretningsbygg på 8 etasjer.


Alexander Jansen

 14.02.20, kl. 21:19
 18.03.20, kl. 02:15


ANNONSE

 

DRAMMEN: Mandag denne uka flyttet Statens Vegvesen inn i det splitter nye kontorbygget ved siden av «Brunosten» i Dr. Hansteins Gate 9 etter en storstilt flytteprosess. 

Nå er skiltene tatt ned, og den mindre vakre betongklossen i Tollbugata 2 tom - men det blir straks hektisk aktivitet på eiendommen.

_A1I3807_345678.jpg(FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)

Dagens bygg er utdatert i forhold til tekniske standarder og energikrav. Nå skal det strippes ned til betongskallet både innvendig og utvendig, og de to øverste etasjene rives.

Deretter skal det bygges opp på nytt som et topp moderne forretningsbygg over åtte etasjer - hvorav fire etasjer blir helt nye. 

Byggetiden er beregnet til 12-18 måneder, og nybygget skal stå innflytningsklart allerede i løpet av 2021. 

staasted-1_ny-situasjon_u_due1.jpgLYST OG LUFTIG: Det nye bygget vil ta utsparinger i fasaden for å tilfredsstille gjeldende krav til dagslys, og få langt større vindusflater.

Nytt Kontorhus?

Holtefjell Eiendom har nå kommet inn på eiersiden sammen med byggeier Obligo Real Estate, og har inngått samarbeid om utviklingen av det nye prosjektet, som har fått navnet T-2.

Holtefjell-gruppen har de siste årene vært mest profilert i Drammen som eier og utvikler av Kontorhuset, som nå holder til både på Bragernes og Kjellstad i Lier - og snart åpner i Asker.

Daglig leder i Kontorhuset AS, Hakon Lærum, har etter at Bane NOR tok over Kontorhuset-lokalene i Byhaven, vært på utkikk etter nye lokaler sentralt på Strømsø. Mye tyder på at det nå blir realisert i T-2-prosjektet, hvor Lærum er delaktig i prosessen.

Lærum hadde fredag ikke anledning til å bekrefte noe overfor DRM24, men eiendomssjef Marius Vilhelmshaugen i Holtefjell Eiendom letter litt på sløret:

- T-2 er et prosjekt som stemmer godt med dette. Kontorhuset er i kraftig vekst, og vi vurderer kontinuerlig nye etableringer. Kontorhuset har naturligvis vært drøftet, uten at vi har kommet til noen endelig konklusjon. Vi jobber med flere interessante leietagere til prosjektet, sier Vilhelmshaugen i en kommentar til DRM24.

grunderhuset-2.jpgVIL HA NYTT KONTORHUS PÅ STRØMSØ: Kontorhuset-sjef Hakon Lærum, her fra åpningen av Gründerhuset på Kontorhuset på Bragernes. (ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)

Lavenergi og handelstilbud

Forslaget om en totalrenovering av bygningen med høyere bygningshøyde fikk våren 2019 politisk tilslutning i bystyret i Drammen. Jobben med den arkitektoniske utformingen av bygningen, som vil skille seg vesentlig fra det gamle både innvendig og utvendig, er overlatt til SPIR-arkitektene. 

Bygget vil i ferdigstilt utgave operere etter strenge krav hva angår miljø, klima og bærekraft, og vil med solceller på taket få et lavere energiforbruk enn passivhus-standard.

På bakkeplan skal det legges til rette for handels- og kulturvirksomhet med tilhørende uteareal, som igjen vil åpne muligheter for en fornyelse av denne delen av Strømsø Torg. 

- Bygget vil ha utadrettet virksomhet i første etasje som støtter opp under Strømsø torg som et levende byrom, uttaler SPIR-arkitektene.

ovenfra-21.jpg

LES OGSÅ: Bygger kontorplass for 240 personer på Strømsø Torg

Strategisk beliggenhet

For aktuelle leietagere kan prosjektet friste med en beliggenhet som ligger midt i smørøyet hva angår kollektivknutepunkter, med umiddelbar nærhet til både jernbane med flytoget, bussterminal og taxi. 

Dagens bygning teller omlag 7.000 kvadratmeter, men det blir en økning til 8.400 kvm. som følge av åtte etasjer. Det vil igjen romme cirka 400 arbeidsplasser.

– For å sikre hensiktsmessig bruk i fremtiden er ombyggingene nødvendig, uttalte Obligo Real Estate i søknaden om rammetillatelse for rehabilitering.

Eiendomssjef i Obligo, Tor Pedersen, har fredag ikke vært tilgjengelig for kommentar om fremdriftsplanene i prosjektet. 

staasted-3_ny-situasjon.jpg

interioer-1_vestibyle-1et_mot-hovedinngang.jpgBygningen vil få en mer åpen og fleksibel planløsning enn tidligere.

Vegvesenet inntar fire etasjer ved jernbanen

Statens Vegvesen, som nettopp har flyttet inn langs jernbanen og som nærmeste nabo til Quality Hotel River Station, leier tilsammen fire etasjer av byggeier Bane NOR. 

- Vi øker fra to etasjer til fire ettersom IT-divisjonen fra Oslo flytter inn i september. Da blir vi rundt 300 medarbeidere i Drammen, forteller prosjektleder Marianne Geelmuyden Bakkegård i Statens Vegvesen til DRM24.

I tillegg kommer møterom og kantine på bakkeplan ved inngangspartiet. Som første leietager inn er ikke engang skiltene på plass utvendig. 

- Det har vært en litt forsinket innflytting, men det kommer på plass fortløpende, forteller Bakkegård. 

- Hva var avgjørende for at dere havnet nettopp her?

- Selve beslutningen om å flytte ble tatt tilbake i 2015, da det ikke lenger var kostnadsmessig innenfor i det gamle bygget. Til slutt var det nærhet til jernbane og kollektivtransport som ble avgjørende for oss, sier Bakkegård.

DJI_0860_komp.jpgFØRSTE LEIETAGER: Statens Vegvesen har flyttet inn kontorbygget til venstre med det nye konferansehotellet og jernbanen som nærmeste nabo. (FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)

LES OGSÅ: Rift om plassene i byens mest attraktive kontorfellesskap


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE