ANNONSE

Elkjøp-butikken på Gulskogen bygges opp fra grunnen av i det markerte området, etter at den gamle bygningsmassen lengst mot jernbanen ble revet.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Elkjøp gjør comeback på Gulskogen: - Har vært savnet

Butikken skal åpne før jul, og vil bygges etter et nytt konsept med opplevelser i fokus. – Det skal være gøy å gå der, forteller Elkjøp-sjefen.


Alexander Jansen

 04.05.20, kl. 18:42
 19.05.20, kl. 11:31


ANNONSE

 

GULSKOGEN: Både senterledelsen ved Gulskogen og Elkjøp er nå unisone i sin begeistring over at elektrokjeden vender tilbake til kjøpesenteret, ganske nøyaktig to år etter at de og en rekke andre butikker måtte stenge dørene.

- Det har ikke vært noen selvfølge at de kom tilbake, og det har vært en tid hvor vi har forhandlet og vurdert andre alternativer, forteller senterleder Elisabeth Lohk.

Men at Elkjøp har vært ønsket tilbake, er det ingen tvil om.

- Dette er vi kjempefornøyd med. Elkjøp er etterspurt og har vært en savnet leietager, sier Lohk.

_A1I6257_komp.jpgNY AVTALE: Eiendomssjef i Elkjøp Nordic Tom Espen Eide, senterleder Elisabeth Lohk på Gulskogen og driftssjef Andre Haug Omdahl fra Elkjøp Norge inspiserer byggeplassen. 

Vill jubel

Driftsjef André Haug Omdahl legger ikke skjul på at posisjonen på Gulskogen har vært viktig for elektro-kjempen, og at de har ønsket seg tilbake.

- For oss betyr det veldig mye, vi har hatt butikk her siden 2007 (tidligere Lefdal, red. anm.), og det var veldig trist å måtte stenge her.

Ifølge Omdahl ble det «vill jubel» da nyheten ble sluppet internt forrige uke.

- Senteret fungerer veldig bra, og vi opplever at Gulskogen er en destinasjon mange reiser til. Vi gleder oss veldig til å åpne igjen, sier Omdahl.

_A1I6231_komp.jpgOMVISNING:
Prosjektleder Per Kristian Hegg fra Betonmast forklarer André Haug Omdahl fra Elkjøp om renoveringsprosessen, her fra den nye handlegaten i senteret.

Nytt konsept

Den nye butikken blir noe mindre enn den gamle, totalt 1370 kvadratmeter, men vil bygges etter helt ny lest tilpasset kjøpesenter, størrelse og fokus.

- Besøkende vil legge merke til en annerledes innredning, belysning og fronting av varer enn før, forteller driftssjef Omdahl.

Han forteller at Elkjøp skiller på måten de tilpasser butikkene avhengig av om det er en senterbutikk eller varehusbutikk.

- Her vil det bli fokus på opplevelser og at det skal være gøy å gå i butikken, sier Omdahl.

Med tanke på varesortiment innebærer det noe mindre fokus på store hvitevarer, og mer brunevarer og mindre artikler. Men det vil fortsatt satses på en dedikert kjøkkenavdeling.

- I tillegg får vi en egen gamingavdeling og en helt ny supportløsning, sier Omdahl.

_A1I6265_komp.jpgHAR PLANENE KLARE: Driftssjef Andre Haug Omdahl og eiendomssjef i Elkjøp Nordic Tom Espen Eide diskuterer plantegningene med senterleder Elisabeth Lohk.

Rev gamlebygget

Skallet av den gamle Elkjøp-butikken, lengst mot jernbanen, tilhørte den gamle bygningsmassen på Gulskogen og var i så dårlig forfatning at det ble anbefalt rivning.

Nå bygges den opp igjen etter tilsvarende mål, og utgjør siste del av de omfattende renoveringsarbeidene som har pågått siden 2019. Når tilbygget står klart blir det altså en splitter ny del av kjøpesenteret, vegg-i-vegg med Meny som etter planen åpner i oktober.

DJI_0950_34564.jpg
I disse dager legges det armeringsjern og støpes gulv, og prosjektleder Per Kristian Hegg fra Betonmast bedyrer at arbeidene er i rute til åpning.

- Vi ser for oss å ha selve bygningen klar til 1. oktober, deretter er planen at vi skal samarbeide med Elkjøp om innvendig bygging og innredning, forteller Hegg.

Og i tide til julehandelen skal altså en av senterets store omsetningsdrivere kunne ta imot kundene, som kronen på verket i Gulskogens nye butikkportefølje.

_A1I6269.jpgHER KOMMER INNGANGEN: Prosjektleder Hegg viser hvor inngangen til Elkjøp blir inne fra senteret - til høyre for inngangen til Meny.

_A1I6259.jpgFUNDAMENTET PÅ PLASS: Lengst mot nabotomten støpes nå det som skal bli en driftsgarasje for kjøpesenteret. Til høyre i bildet kan det som var den gamle lagerinngangen til Elkjøp skimtes.

_A1I5280.jpgFORANDRING: Det har skjedd mye på byggeplassen siden dette bildet ble tatt for ganske nøyaktig to måneder siden.

30-40 ansatte

Nå starter rekrutteringsprosessen med å finne ansatte til butikken, trolig et sted mellom 30 og 40 personer.

Mange av de ansatte i den gamle butikken jobber i dag på de omkringliggende Elkjøp-varehusene.

- Hvor mange som eventuelt ønsker seg tilbake vet vi ikke, så hvordan den prosessen blir er for tidlig å si, påpeker Omdahl.

DJI_0946_3456_komp.jpgOMRÅDE I UTVIKLING: Jernbaneområdet mot parkeringshuset og Elkjøp skal få en kraftig ansiktsløftning de neste årene i forbindelse med Bane NORs arbeider med ny Vestfoldbane.

LES OGSÅ:

Gulskogen reåpner allerede i juni - nye butikker på vei inn
Nå rykker entreprenøren inn for å bygge fremtidens Gulskogen
Utbedringsarbeidet har startet på Gulskogen Senter


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE